Nea Radio

Kan miste tjenestene de bidrar med i Værnesregionen

Værneregionen: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes og Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen. Foto: Anne Gundersen

Det merkantile samarbeidet mellom kommunene i Værnesregionen er under lupen. Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, er imidlertid ikke bekymret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2018 kl 12:18

Effektivisering og mindre byråkrati er noe av det som vektlegges når samarbeidet mellom kommunene i Værnesregionen nå gjennomgås. Under formannskapsmøtet i Stjørdal i går, orienterte ordfører Ivar Vigdenes om prosessen så langt.

– Vi må endre på en del ting som gjelder styring og ledelse for å få effektivitet i beslutningene. Det er det stor forståelse for blant partene og det betyr at vi kan videre utvikle samarbeidet.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Merkantilt

Også de merkantile samarbeidene er under lupen i Værnesregionen.

– Vi må se på alt. Dette handler som sagt om effektivisering. Vigdenes avviser ikke at enkelte tjenester som nå driftes av medlemmer i Værnesregionen, kan bli lagt til det nye Midt-Trøndelag regionråd. Dette bekymrer Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen.

– Jeg ser med bekymring på at kommuner som Selbu, Tydal og Malvik kan miste de tjenestene de nå har ansvaret for i Værnesregionen og at dette kan bety tap av arbeidsplasser, sier Kaspersen.

– Vi har ingen svar på dette enda, i og med at dette ikke er områder vi har hovedfokus på nå, sier Vigdenes, som understreker at det ikke er grunn til å spre usikkerhet for tap arbeidsplasser i disse kommunene foreløpig.

– Men jeg mener det er ufarlig å ha en prinsipiell diskusjon om innholdet i de forskjellige tjenestene.

Basispakker

Vigdenes sier at det kan bli aktuelt å måtte forplikte seg til en "basispakke" for å være med i samarbeidet.

– Dette kan ha faglig betydning. Det representerer blant annet et tap av faglighet dersom man for eksempel samarbeider om PPT-tjenesten men ikke barnevern.

Ikke bekymret

Ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, er ikke bekymret for hva gjennomgangen av tjenestesamarbeidet kan føre med seg.

– Tvert i mot. Jeg ser det som positivt at vi går gjennom samarbeidet og tror også det kan være nyttig å få med kommuner utenfor Værnesregionen når det gjelder å få best mulig tjenester, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...