Annonse
Nea Radio

Veiarbeid kan ha utløst raset:

Statens Vegvesen har satt krisestab

Raset gikk fra den nye E39 og ned og over den gamle E39. Foto: Nea Radio-tipser.

Fredag kveld omkom en person i et jordras ved Valsøyfjorden i Heim kommune. Raset gikk i et område det foregår veiarbeid i forbindelse med ny E39.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2022 kl 12:59

Annonse

Et hus ble tatt av et jordras ved Valsøyfjorden i Heim kommune fredag kveld. Seks personer var i og ved huset da det raste, en person omkom.

Vil ikke spekulere

Området raset gikk ligger mellom den gamle og nye E39, og det foregår arbeid med bygging av ny vei like ved huset som ble tatt av jordmassene.

- Vi ønsker ikke å spekulere i årsaken til at raset gikk. Men raset har skjedd mellom den gamle E39 og der det bygges ny E39, sier innsatsleder på stedet Håkon Flor til Nea radio.

Statens vegvesen informerer om at de har opprettet kriseledelse etter skredet, og sier de må finne ut hva som har skjedd.

Geologer på plass

Det er Vegvesenet som har ansvaret for veiprosjektet i området, og de bekrefter at det har foregått anleggsarbeid 30–50 meter ovenfor huset.

Lørdag morgen bekrefter prosjektleder Odd Innerdal til NRK Trøndelag at Vegvesenet har geoteknikere på stedet for å få oversikt over området i dagslys, i tillegg til at kriseledelsen er i møte.

– Vi må finne ut hva som har skjedd og hvorfor. Det er ingen teorier per nå, sier Innerdal.

E39 er fortsatt stengt på grunn av jordskredet og fergen mellom Hennset og Arasvika er innstilt som følge av at veien er stengt. Veitrafikksentralen opplyser at ei oppdatering om situasjonen er venta klokka 13 lørdag.

Personer som har behov for å snakke med noen etter raset i Valsøyfjord kan ringe Heim kommunes pårørendetelefon. Kommunen opplyser at telefonen vil være åpen mellom klokka 10 og 14 lørdag. Telefonen vil være betjent av psykososialt kriseteam fra kommunen.

Nøkkelord