Nea Radio

Status for fornying av pass i Trøndelag

Kan bruke opptil ett år på etterslep

Illustrasjonsbilde: Pass. Foto: Nils Kåre Nesvold

Pandemien har vart i over ett år og med strenge restriksjoner på reising, har pandemien ført til at det er et stort etterslep innen fornying av pass. Politiet i Trøndelag har nå økt kapasiteten på passkontorene og oppfordrer de som vet de skal ut å reise om å sjekke og fornye passene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Politiet forventer at mange ønsker å fornye passet sitt når det blir mulig å reise igjen. I tillegg utløp det mange pass i 2020 og hittil i år, uten at de er blitt fornyet på grunn av pandemien.

- Politiet i Trøndelag har økt kapasiteten og utvidet våre åpningstider for å kunne utestede flere pass i tiden fremover. Vi oppfordrer i første omgang de som vet de skal ut å reise når samfunnet åpner igjen til å sjekke passene sine og bestille time om passet er utgått, sier Siw Hind, leder for Felles enhet for Utlending og Forvaltning i Trøndelag politidistrikt.

Ikke fortvil - legger ut nye timer fortløpende 


Det legges ut nye timer fortløpende på politiet.no og timer som avbestilles blir også lagt ut, så antall tilgjengelige timer endrer seg hele tiden. Husk derfor å avbestille timen om du ikke kan møte opp, slik at andre kan benytte seg av den.

- Ikke fortvil om du ikke finner time med en gang, følg med på politiet.no og prøv igjen litt senere, sier Hind.

Politiet understreker at det ikke er mulig å ta igjen etterslepet på en sommer, det vil ta lenger tid.- Det er snakk om 60 000 pass som skal fornyes i Trøndelag og det vil vi måtte bruke hele året og sikkert neste vår på å ta igjen. Vi håper folk har forståelse for dette og er med å bidra ved å bestille pass gjennom hele året og ikke kun før sommermånedene, sier Siw Hind.

Når det gjelder nødpass er det også begrenset kapasitet til å utstede disse, så alle som planlegger å reise har selv et ansvar for å sikre at de har gyldig pass. Politiet gjør også oppmerksom på at på det nåværende tidspunkt ikke er mulig å få utstedt nødpass på Værnes lufthavn på grunn av oppgradering i henhold til nye krav til lokasjoner og utstyr for utstedelse av pass og ID kort.

Pass til barn

Skal du ha pass til barn må du huske at du som foresatt må ha med ditt eget pass til passtimen. Hvis du ikke har med eget pass må du bestille ny time. Har barnet pass fra før, må også dette være med.

Oppfordrer til å bruke lokalt kontor

I tillegg endrer smittesituasjonen seg stadig og vil kunne påvirke åpningstider og tilgjengelige timer.


- Det er viktig at alle følger gjeldende smittevernregler og råd der de bor. Vi anbefaler folk til å bruke sitt lokale kontor til å fornye passet sitt og begrense reising på tvers i Trøndelag, sier Hind.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...