Nea Radio

Kalvå med karrierebeste i VM

Karrierebeste: Anne Kjersti Kalvå leverte karrierebeste i VMs siste øvelse. Foto: Henrik Einangshaug

Denne sesongen har vært en eneste stor opptur for Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo. Lørdag leverte hun karrierebeste i VM, og med det en god søknad for landslagsplass neste sesong.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var lite konkurrentene kunne gjøre med Therese Johaug, som lørdag tok et overlegent gull på 30 km i ski-VM. Allerede ut på den første av fire runder dro Johaug fra konkurrentene, og så seg aldri tilbake, og gikk i mål til suveren seier.

Karrierebeste for Kalvå

Denne sesongen har vært en eneste stor opptur for Kalvå. Lundamo-jenta leverte hele sju topp 10 plasseringer denne sesongen før årets ski-VM i Oberstdorf, blant annet med sin 4. og 5. plass under ski-NM i Granåsen i januar. Kalvå ble i etterkant av NM tatt ut til de to påfølgende verdenscuphelgene i Lahti og Falun, en sjanse hun tok godt vare på, og ble belønnet med plass på VM-laget.

Kalvå ble tidlig i løpet liggende i gruppen like bak de som kjempet om de to siste medaljene. Og selv om gruppen til Kalvå gradvis tok inn på gruppen foran, klarte de aldri å komme helt opp til dem.
Mot slutten av rennet trykket Kalvå derimot på, og fikk tidlig luke til de andre i gruppa. Tiril Udnes Weng nærmet seg Kalvå inn på oppløpet, men klarte aldri å ta inn Lundamo-jenta som med det gikk inn til 6. plass på den avsluttende 3-mila i ski-VM i Oberstdorf.

Dette er karriens beste internasjonale plassering av Kalvå, som aldri tidligere har vært bedre enn 7. plassen hun fikk under en sprint i Sveits sist sesong.

- Det var veldig artig å gå utti der i dag, prøvde å åpne litt rolig og kontrollert. Snakka med Ingvild på morgenen i dag, og fikk noen tips fra henne, for hun er god på pacing. Så fulgte råda hennes med å holde igjen litt i starten, så jeg hadde litt å gå med på slutten. Så det var skikkelig artig, sier Anne Kjersti Kalvå til NRK like etter målgang.

- Umulig å komme utenom

Med sine sterke prestasjoner så langt denne sesong, skal man ikke se bort fra at Lundamo IL er representert på landslaget neste sesong.

- Jeg håper jeg la inn en god søknad, så får vi se etterpå, sier Kalvå til NRK.

Ei som vet hva som kreves for å komme inn på landslaget er Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Med hele 18 nasjonale- og internasjonale gullmedaljer som senior, vet den tidligere langrennsløperen fra Oslo, nå NRK-ekspert i VM-studio hva som kreves for landslagsplass. Hun er derimot ikke i tvil.

- Jeg har tenkt henne som en helt åpenbar kandidat inn lenge før dette løpet, og nå er det nærmest umulig å komme utenom henne, sier Uhrenholdt Jacobsen i NRKs VM-studio om Kalvås mulighet for landslaget neste sesong.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...