Annonse
Nea Radio

Uttak WC Lahti:

Kalvå med i troppen

Med i troppen: Anne Kjersti Kalvå får gå verdenscuprennene i Lahti kommende helg. Her fra søndagens 15 km med skibytte i NM hvor det endte med 4.plass for lundamojenta. Foto: Henrik Einangshaug

Mandag ettermiddag presenterte Norges Skiforbund sitt uttak til verdenscupen i finske Lahti 23-24.januar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2021 kl 00:32

Annonse

- Har hele tiden sagt at når vi har gjort unna Lygna og NM, så skal vi sette oss ned å se på listene, og ta ut til Lahti i første omgang, og det blir å ta ut til Falun også etter NM. Så sånn sett er det veldig viktig.

Det sa landslagstrener Ole Morten Iversen søndag om de kommende verdenscuputtakene til Lahti og Falun, med tanke på Anne Kjersti Kalvå sine sterke prestasjoner på Lygna og i NM.

Anne Kjersti Kalvå og Emil Iversen er de to eneste trønderne som er tatt ut til Lahti. Landslagstrener for sprintgutta, Arild Monsen, sier i Skiforbundets offentliggjøring av uttaket, at Johannes Høsflot Klæbo står over etter en lang og god treningsperiode, samt tre NM-distanser. Klæbo vil delta i verdenscuphelgen i Falun uken etterpå.
Kalva er tatt ut med bakgrunn i hennes gode og stabile prestasjoner siden sesongen startet. Det skriver Skiforbundet i sin pressemelding.

Norges Skiforbund har i alt tatt ut seks kvinner og seks menn til å representere Norge i Lahti.

På herresiden er følgende tatt ut: Hans Christer Holund, Pål Golberg, Emil Iversen, Martin Løwstrøm Nyenget, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe.

På kvinnesiden er følgende tatt ut: Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Anne Kjersti Kalvå.

Nøkkelord