Nea Radio

Nea Radio

Kalsa Gårdsbakeri tildeles Olavsrosa

Tove blir gjort stas på. Foto: Nils Kåre Nesvold

Søndag mottar Tove Iren Ryttervold Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter flere års iherdig arbeid og satsing tildeles Tove Iren Ryttervold og Kalsa Gårdsbakeri Olavsrosa søndag.

I en pressemelding fra Rørosmat står det at Kalsa Gårdsbakeri er i eksklusivt selskap, - kun fem andre i Sør Trøndelag har mottatt denne prisen. Olavsrosa er Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke, og viser vei til enestående opplevelser rotfesta i den Norske kulturarven. Det å kvalifiseres til å få denne er stort!

Kalsa Gårdsbakeri ligger idyllisk til på nordsiden av Aursunden, 35 km fra Røros. På gården drives melkeproduksjon, og midt i gårdstunet ligger den nylig restaurerte Sommerstuggu. Sommerstuggu er en kjerne og brukes som produksjonslokale, sommerkafe og gårdsutsalg.

Kalsa gårdsbakeri startet opp i 2008, og det spesielle med Kalsa er at de bruker kun handmakt på alt som blir produsert, ikke kjevlemaskin. Den eneste forskjellen i dag fra gamle dager er at det er strøm på takka, ikke ved.

På hverdagene brukes Sommerstuggu til bakeproduksjon, mens den på søndagene forvandles til kafé, hvor det serveres kaffe og hjemmelaget rabarbrasaft, Ingerlemse med og uten gom, pjalt, hyllkake, ferske påsmurte rundstykker, og lunsjretten Aursundsklenning. Alt serveres på et servise laget av Potteriet Røros.

Gårdsbakeriet er ett element i en prosess med restaurering av flere hus på gården. I løpet av noen år skal også tre andre uthus på gården restaureres, da gjennom uthusprosjektet på Røros.

Ikke bare bakes det god bakst på gården, men deltar du eksempelvis på lokalmatsafari, kan du oppleve dramatisering av gårdshistorien der «Brynhild» møter gjestene med stokk og mundur og forteller om sagnet. Historien er en opplevelse i seg selv.

God bakst laga på tradisjonelt vis, historiefortelling om gårdens utrolige reise, restaureringsprosjektene i tett samarbeid med Uthusprosjektet på Røros, Toves mange spennende tanker om framtid og verdien av å søke det gamle og skape det nye, gjør at Kalsa Gårdsbakeri framstår som en helstøpt opplevelse!

Kalsa Gårdsbakeri er aktivt medlem i både Rørosmat og Destinasjon Røros, og dermed et konkret bevis på at samarbeid lønner seg. Mat, kultur og reiseliv utfyller hverandre!

Gjennom matkultur, samarbeid og fellesskap har vi løftet Røros-regionen til Norges beste matdestinasjon, og med det nominert til Nordens matdestinasjon, en anerkjennelse vi er svært stolte av, heter det i pressemeldingen fra Rørosmat.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...