ANNONSE
Annonse

Kaffe, varme og jul for alle

Siri Bones er daglig leder på Frivilligsentralen i Stjørdal Foto: Idunn Thorsø

Midt i Stjørdal sentrum ligger Frivilligsentralen. Dit kan alle som ønsker det, komme inn for en kopp kaffe, noe å bite i og en god sofa å sitte i. Gjerne også noen å snakke med.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Daglig leder Siri Bones har hektiske dager nå som det er mørketid og advent. Hun forteller at det er mange som kommer hit, og at grunnene ofte er like forskjellig som menneskene som dukker opp.

- Her finnes det ingen dørterskel, forklarer Bones innledningsvis.

- Vi har åpen dør mandag til fredag fra klokka ni til tre, og her har vi både kaffe og ferske boller å by på til den som kunne trenge det. I tillegg har vi lagt fram klær og utstyr som folk kan komme og hente om de har behov for det, forteller hun.

- Vi har også arrangementer utover vinteren og våren som folk kan slenge seg med på, som organiserte skiturer eller strikkekvelder for eksempel. Vi har mange ideer vi har lyst til å sette til livs, og da vil det i så fall annonseres på facebooksidene våre, så det er bare å følge med, oppfordrer Bones.

Raushet

Frivilligsentralen forfekter slagordet ”Møteplass mellom mennesker” og jobber for å tilby et lavterskeltilbud til de som trenger det. Sentralen er drevet av to halve årsverk og noen mennesker som bidrar på frivillig basis.

- Vi bryr oss ikke om hvilken kulturell, politisk eller religiøs tilhørighet du har, om du er resurssterk eller blakk, eller hvilken grunn du har for å komme hit- her er alle velkommen uansett, forteller en engasjert Siri Bones.

- Vi har fått drahjelp av nærmest hele Stjørdals befolkning i den siste tiden, og det gjør at vi blant annet kan gjennomføre ”Jul for alle” i Fjellhallen på julaften, sier en ydmyk Bones.

- Kommunen er også en stor støttespiller for oss og så har det lokale næringslivet vært med og gitt oss gode avtaler og til og med rause pengegaver, sier Bones oppglødd og forteller videre at frivilligsentralen mottok ti tusen kroner i gave fra Mekonomen Stjørdal i forrige uke. Penger som er øremerket ”Jul for alle” som er den åpne julefeiringen i Fjellhallen på julaften.

- Ikke nok med det, men de (Mekonomen journ. anm.) gikk også ut på eget initiativ og utfordret andre firma til å gjøre det samme, legger hun til takknemlig og presiserer at det ikke handler om størrelsen på pengegavene, men det at folk ønsker å støtte opp om arbeidet til Frivilligsentralen som betyr så uendelig mye.

Jul for alle

Arrangementet på julaften i Fjellhallen er åpent for alle, men man må melde seg på først. Dette er fordi arrangørene ønsker å vite hvilke aldersgrupper som møter opp, slik at de lettere kan tilpasse julegavene som skal gies ut til hver enkelt oppmøtt. For alle gjestene får nemlig gave, uavhengig om man er barn, ungdom eller voksen.

- Det er plass til at 250 mennesker kan komme og feire julaften sammen med oss, og her blir det både julemat, god stemning og ikke minst underholdning, forteller Bones ivrig.
- Og skulle man ønske å bidra enten som artist på scenen eller som servitør eller hva som helst, så er det bare å ta kontakt med meg, legger hun til.

- Å hjelpe til som frivillig på et slikt arrangement kan gi en verdifull erfaring og nye bekjentskaper, og ikke minst er det utrolig givende, forteller Bones tilslutt.

- Jeg har selv vokst opp med et godt forhold til jula og kan ikke tenke meg noe finere enn å få gi den følelsen videre til noen som kanskje aldri har feiret jul før.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Kåret til beste stand under Rørosmartnan

Juryen har kåret to vinnere av beste stand under martnan. En i gata og en i martnashallen.

Tolker The Boss i Kimen

Tolker The Boss i Kimen

Namsos Allstar

Namsos Allstar ha tatt et dypdykk i materialet til Bruce Springsteen. Nå tar de med seg resultatet til Kimen kulturhus.

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

UKM i Holtålen

UKM i Holtålen

Feiende flott arrangement, men hvor er guttene og hvor er bandene?

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Lørdag skal det være en «annerledes» konsert i Røros kirke, hvor Jan Magne Førdes lidenskap for afrikansk musikk kommer fram på kjent vis med brass og sang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE