Kaffe, varme og jul for alle

Siri Bones er daglig leder på Frivilligsentralen i Stjørdal Foto: Idunn Thorsø

Midt i Stjørdal sentrum ligger Frivilligsentralen. Dit kan alle som ønsker det, komme inn for en kopp kaffe, noe å bite i og en god sofa å sitte i. Gjerne også noen å snakke med.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Daglig leder Siri Bones har hektiske dager nå som det er mørketid og advent. Hun forteller at det er mange som kommer hit, og at grunnene ofte er like forskjellig som menneskene som dukker opp.

- Her finnes det ingen dørterskel, forklarer Bones innledningsvis.

- Vi har åpen dør mandag til fredag fra klokka ni til tre, og her har vi både kaffe og ferske boller å by på til den som kunne trenge det. I tillegg har vi lagt fram klær og utstyr som folk kan komme og hente om de har behov for det, forteller hun.

- Vi har også arrangementer utover vinteren og våren som folk kan slenge seg med på, som organiserte skiturer eller strikkekvelder for eksempel. Vi har mange ideer vi har lyst til å sette til livs, og da vil det i så fall annonseres på facebooksidene våre, så det er bare å følge med, oppfordrer Bones.

Raushet

Frivilligsentralen forfekter slagordet ”Møteplass mellom mennesker” og jobber for å tilby et lavterskeltilbud til de som trenger det. Sentralen er drevet av to halve årsverk og noen mennesker som bidrar på frivillig basis.

- Vi bryr oss ikke om hvilken kulturell, politisk eller religiøs tilhørighet du har, om du er resurssterk eller blakk, eller hvilken grunn du har for å komme hit- her er alle velkommen uansett, forteller en engasjert Siri Bones.

- Vi har fått drahjelp av nærmest hele Stjørdals befolkning i den siste tiden, og det gjør at vi blant annet kan gjennomføre ”Jul for alle” i Fjellhallen på julaften, sier en ydmyk Bones.

- Kommunen er også en stor støttespiller for oss og så har det lokale næringslivet vært med og gitt oss gode avtaler og til og med rause pengegaver, sier Bones oppglødd og forteller videre at frivilligsentralen mottok ti tusen kroner i gave fra Mekonomen Stjørdal i forrige uke. Penger som er øremerket ”Jul for alle” som er den åpne julefeiringen i Fjellhallen på julaften.

- Ikke nok med det, men de (Mekonomen journ. anm.) gikk også ut på eget initiativ og utfordret andre firma til å gjøre det samme, legger hun til takknemlig og presiserer at det ikke handler om størrelsen på pengegavene, men det at folk ønsker å støtte opp om arbeidet til Frivilligsentralen som betyr så uendelig mye.

Jul for alle

Arrangementet på julaften i Fjellhallen er åpent for alle, men man må melde seg på først. Dette er fordi arrangørene ønsker å vite hvilke aldersgrupper som møter opp, slik at de lettere kan tilpasse julegavene som skal gies ut til hver enkelt oppmøtt. For alle gjestene får nemlig gave, uavhengig om man er barn, ungdom eller voksen.

- Det er plass til at 250 mennesker kan komme og feire julaften sammen med oss, og her blir det både julemat, god stemning og ikke minst underholdning, forteller Bones ivrig.
- Og skulle man ønske å bidra enten som artist på scenen eller som servitør eller hva som helst, så er det bare å ta kontakt med meg, legger hun til.

- Å hjelpe til som frivillig på et slikt arrangement kan gi en verdifull erfaring og nye bekjentskaper, og ikke minst er det utrolig givende, forteller Bones tilslutt.

- Jeg har selv vokst opp med et godt forhold til jula og kan ikke tenke meg noe finere enn å få gi den følelsen videre til noen som kanskje aldri har feiret jul før.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Dagsrapport fra Røde Kors

Dagsrapport fra Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Skal ha «løkkollekt» på Plattingen

Miljøpartiet De Grønne Røros samler inn blomsterløker i Kjerkgata påskeaften og 2. påskedag.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Stugudal Rundt for 38. gang

Stugudal Rundt for 38. gang

Over 800 deltager tok turen rundt Stugusjøen i det som må sies å være drømmevær i denne drømmepåsken.

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Politiet hadde kontroller i scooterløypa

Ingen ulovlig kjøring verken lørdag eller søndag.

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

Nødetatene på Røros rykket i natt ut etter melding om slåssing

En person ble fraktet til legevakta etter å ha fått kraftig juling.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Skogbrann i Mostadmark

Skogbrann i Mostadmark

Brannen er under kontroll.

Styrt avvikling for SENFO

Styrt avvikling for SENFO

Et svært beskjedent antall av medlemmene møtte opp da Selbu Næringsforum vurderte framtida si.

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Kommersiell barnevernsdrift er svært lønnsomt, viser de private selskapenes overskudd. Men hva skjer med barna når barnevernet styres etter priskonkurranse, forretningshemmeligheter og maks profitt?

AUF-Emilie på AP-landsmøte

AUF-Emilie på AP-landsmøte

Denne helga er Trøndelag AUFs nestleder Emilie Græsli fra Tydal på sitt første Arbeiderparti-landsmøte. Hun har allerede sikret seg taletid!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

- EUs meldepliktdirektiv betyr at kommuner, fylker og nasjonale myndigheter skal sende reguleringer av tjenestevirksomhet til forhåndsgodkjenning hos ESA, EUs forlengede arm. Det er sensur av lokaldemokratiet, skriver Morten Harper, førstekandidat for Stjørdal SV i dette leserbrevet.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...