Nea Radio

Ka me nokka som kan smak?

Mersmak: De Akterutseilte har nettopp sluppet låta Ka me nokka som kan smak. Vokalist John Heitman (t.h) og gitarist Arnt Rian signerer Nea Radios Wall of Fame. Foto: Anne Gundersen

Det er spørsmålet De Akterutseilte gjerne vil ha svar på med sin nye låt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ka me nokka som kan smak er navnet på den nye låta til Trondheimsbandet De Akterutseilte.

– Vi valgte navnet De Akterutseilte som en spøk for mange år siden, men nå har det gått troll i ord, så jeg vet ikke om det er så morsomt lenger, ler gitarist Arnt Rian.

– Bandet var egentlig et hobbyprosjekt, forklarer vokalist John Heitman.

– Tidlig på 90-tallet hadde vi et band som het Baby Baby, men skal du prøve å holde overleppa over vann i denne bransjen, så må du ha flere bein å stå på. Dermed ble det litt trubadurspilling på pubber og da opplevde vi at de av og til ønsket å leie inn et band. Slik oppsto De Akterutseilte.

Saken fortsetter under lydfila

Foto: Anne Gundersen

Gitarpreget

– Gitarer, gitarer og Arnt sine gitarer, svarer John på spørsmålet om hva det er som preger musikken mest.

– Det og at vi synger på godt norsk. Han forteller at han tidligere har spilt i band der vokalen var på engelsk, men at han nå føler at norsk, nærmere bestemt Trøndersk, blir riktig.

– Den gangen skulle vi erobre en større del av verden en Trøndelag. Nå er ikke det så viktig lenger. Det er gjevt å synge på morsmålet.

– Jeg tenker ikke så mye på hva som preger oss, sier Arnt.

– Musikken vi lager er et resultat av våre referanser og også hva vi har lyst å bidra med musikalsk.

– Det blir mest enkel hverdagsanskuelse, skyter John inn. Om låta Ka me nokka som kan smak, sier han at det ofte blir litt sånn at man går og håper på de store forandringene.

– Så viser det seg likevel at det er de nære ting det viktigste.

– Vi er jo hverdagsmennesker, mener Arnt.

Pompel og Pilt

Bandet har også sluppet en musikkvideo i forbindelse med den nye låta.

– Vi har jo både gode og mindre gode kompiser, men Jon Osen, han er stort sett en god en. Han hadde noen videosnutter liggende og da bestemte vi oss for å bruke dem, forteller Arnt.

– Det er bilder fra tidlig på 90-tallet og de viser ei jente og jeg som hopper rundt i snøen. Litt lykkelig nostalgi.

– Datteren min mener at det ser ut som Pompel og Pilt ville ha sett ut, dersom de var forelsket. Jeg er ikke sikker på om det er et kompliment, avslutter Arnt Rian.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...