Julevakkert fra Brøndbo og band

Vakkert: Thomas Brøndbo med band både rørte og underholdt publikum under konserten i Stjørdal kirke tirsdag. Foto: Anne Gundersen

Thomas Brøndbo kaller seg folkelig, men det er ingenting vanlig med hverken han eller bandet. Det satte en fullsatt Stjørdal kirke pris tirsdag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Thomas Brøndbo hadde publikum i sin hule hånd da han avsluttet sin aller første rundreise med julekonserter i Stjørdal kirke tirsdag kveld. Et fullsatt kirkerom fikk oppleve en sikker artist i toppform, med et samspilt band i ryggen og en bukett låter som viste at Brøndbo er en vokalist med stort spekter.

- Jeg håper jo at dette er noe som kan bli tradisjon, sier han fornøyd etter å ha delt ut klemmer til fans etter konserten.

- Vi har hatt godt besøkt over alt, og her i Kimen var det fullt, det setter vi stor pris på. Når man jobber og vil få det til, og når man da får det til, så gir det en veldig god følelse.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Jazz

Thomas Brøndbo har helt klart funnet sitt eget uttrykk. Helt ferske julelåter, sammen med nøye utvalgte klassikere, ble servert på et lavmælt bakteppe av jazz, der alle i bandet fikk komme til sin rett. Dette formatet kledde Brøndbos stemme svært godt.

- Vanligvis spiller vi mye nattestider og da blir det ikke til at jazzen kommer fram, sier Brøndbo.

- Men med dette konseptet får jeg prøvd ut noe annet, får synge på en annen måte, sier namsosingen som presenterte hele fire nye, egne låter for publikum.

- Et par av dem har jo begynt å bli kjent, for eksempel Heim et anna sted på jord. De andre er så og si ukjente og det krever jo litt mot, tilstår han og sier videre at de andre, mer kjente julelåtene, er nøye utvalgt.

- Men det som har vært viktig for oss, er å gjøre det på vår egen måte. Det føler jeg at vi har fått til.

Klemmer: Etter konserten ble det utdeling av klemmer. F.v gitarist Stig Hollup, keyboardist Terje Tranaas, Gry Hansen, Jens Bakken og Thomas Brøndbo. Foto: Anne Gundersen

Konsertnavn

Brøndbo føler at snøballen har begynt å rulle for ham som artist.

- Det virker som om noe har løsnet det siste året. Som om jeg har begynt å få et konsertnavn, uten at jeg er høy på pæra altså, ler han.

- Det at vi fylte kirka her i kveld viser meg det. En av låtene han og bandet valgte å spille var Jul'kortet av DDE.

- Det var også et dristig valg. Dette er jo en låt svært mange har et forhold til. Men vi har vår helt egen versjon og jeg kunne kjenne at publikum satte pris på det. Og i likhet med samtlige låter, fikk også Jul'kortet helt ny drakt med Brøndbos klare stemme og Eirik Øiens kontrabass.

Trangt om juleplassen

Da konserten gikk mot slutten gjorde Brøndbo en avtale med publikum om å komme tilbake neste år.

- Dette var på en måte en prøverunde. Det er trangt om plassen når det gjelder julekonserter. Bare her i Kimen er det noe som skjer hver kveld og mye er utsolgt. Derfor er det utrolig flott å oppleve fullt hus. Det er ikke noe jeg tar for gitt, sier Brøndbo.

- Det er én ting når lokalet er fullt av kjentfolk. Det er noe ganske annet når det er massevis av folk du ikke kjenner. Da får jeg virkelig trua på at dette er noe jeg kan gjøre neste år også, sier Thomas Brøndbo før han må inn i kirka for å hjelpe resten av bandet med å rigge ned etter konserten. Og når han kommer tilbake neste år, da kan det godt hende at en av de større salene må tas i bruk. For det sto ikke på julestemningen den tirsdags kvelden. Som en publikummer sa på mens hun tørket tårene på vei ut av salen;

– Dette var sterkt.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Skogbrann i Mostadmark

Skogbrann i Mostadmark

Brannen er under kontroll.

Styrt avvikling for SENFO

Styrt avvikling for SENFO

Et svært beskjedent antall av medlemmene møtte opp da Selbu Næringsforum vurderte framtida si.

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Billig barnevern kan koste dyrt

- Kommersiell barnevernsdrift er svært lønnsomt, viser de private selskapenes overskudd. Men hva skjer med barna når barnevernet styres etter priskonkurranse, forretningshemmeligheter og maks profitt?

AUF-Emilie på AP-landsmøte

AUF-Emilie på AP-landsmøte

Denne helga er Trøndelag AUFs nestleder Emilie Græsli fra Tydal på sitt første Arbeiderparti-landsmøte. Hun har allerede sikret seg taletid!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

Meldeplikt til EU? Det går ikke an!

- EUs meldepliktdirektiv betyr at kommuner, fylker og nasjonale myndigheter skal sende reguleringer av tjenestevirksomhet til forhåndsgodkjenning hos ESA, EUs forlengede arm. Det er sensur av lokaldemokratiet, skriver Morten Harper, førstekandidat for Stjørdal SV i dette leserbrevet.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Dagsrapport fra Røde Kors

Dagsrapport fra Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Har du tips til saken? Send tips! 72 41 44 00

OPPDATERT: Snøscooterfører skadet i Midtre-Gauldal

Nødetatene på plass.

Pass opp for tyver i påskeferien

Pass opp for tyver i påskeferien

Ferietid er høytid for innbruddstyver. Hvert eneste år øker antall innbrudd i ferietiden, og påska er intet unntak. Det viktigste du kan gjøre er å sikre hjemmet ditt før du reiser, ellers gir du tyvene lett spill.

Dropper kildesortering i påska

Dropper kildesortering i påska

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på ferie.

To skader i påskefjellet

To skader i påskefjellet

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to skader i påskefjellet onsdag, begge ute i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Meldal og Melhus rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Siste nytt med #KulturVis flere

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Direktesendt med Langli's

Direktesendt med Langli's

Neste onsdag kan du møte Langli's på Café Langseth i Selbu. Da blir det direktesendt plateslipp med Langli's og Sigmund Sæther.

Ker ska vi rese hen no?

Ker ska vi rese hen no?

Ålen Musikkorps klar med vårkonsert i Påskelabyrintens ånd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...