Annonse
Nea Radio

Hommelvik mannskor

Julestemning og grendehusfest

Julestemning: Hommelvik mannskor byr på seg selv! Foto: Pvat

Gutta i Hommelvik mannskor tar med juleshowet tilbake til god, gammeldags grendehusfest på Ivermoen forsamlingshus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Årets juleshow er det 9. i rekken av det som nå er blitt en fast førjulstradisjon for kor og publikummere i Hommelvik og omegn. Siden 2014 har juleshowene vært avholdt i Bruket kulturhus, men i år går mannskoret for en ny gammel vri. – Ivermoen er et trivelig og intimt lokale som tar oss tilbake til den varme julefeststemningen fra før i verden, sier korets dirigent, Torstein Fosmo.
Forrige gang mannskoret tok juleshowet ut av Hommelvik var i 2013, også da til Ivermoen. Den gangen fikk publikum hele to urpremierer. Koret viste for første gang fram sin versjon av «Hommelviksangen» med tilhørende musikkvideo, samt en helt ny, original julesang skrevet av nevnte Fosmo og onkel Finn O. Fosmo. – Vi kan ikke være noe dårligere i år, så de som tar turen opp i dal’n får høre en helt nyskrevet julesang fremført av koret og solist.
Med seg på laget har koret også gjestesolist Anita Teigen fra Stjørdal, og tradisjonen tro blir publikum utsatt for en gris, og slik er det også i år. – Om slakteren dukker opp får vi se, men det skal iallfall bli gris-stemning som seg hør og bør, sier Fosmo, som legger til at de er glade for å ha med seg Teigen som gjest.
Og hvordan vil publikum merke forskjellen på tidligere juleshow? – Vi har gått tilbake til de gode julestemningssangene, og fjernet mye av den moderne amerikaniserte jula. Her skal vi tilbake til grendahusfesten, sier Fosmo. Og om det blir «O’helga natt»? Det er dirigenten foreløpig taus om. 


Nøkkelord