Nea Radio

Julemarked på Røros:

Julestemning i hele desember

Fra venstre: Margit Wintervold fra Ren Røros Frontal, Tove Martens fra Destinasjon Røros, Rikke Lolk Norvik fra Røros Handelsstand
Lillian Sandnes fra Visit Røros, Kenneth Ericson fra Bergstadens Hotel, Ole-Kjetil Lagård fra Røros kommune, Lena Lindgren fra Røros Hotell og Eli Riset fra Visit Røros. Foto: Per Magne Moan

Det blir et annerledes arrangement, men arrangøren lover minst like god stemning som tidligere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Så er det bestemt - Det blir julemarked på Røros i desember, men arrangementet blir ganske annerledes enn tidligere år.

På grunn av strenge restriksjoner i forbindelse med corona, så er det forbudt for store folkeansamlinger. Dette får konsekvenser for mange arrangement - blant annet årets julemarked på Røros.

Mange på laget

Handelsstanden, kommunen, destinasjon Røros og hotellene har derfor lagt sine hoder i bløtt og kommet fram til at i stedet for ei langhelg, som tidligere år, så skal årets utgave vare i hele desember.

Dette la de fram for pressen tirsdag formiddag og kunne samtidig avsløre ambisjonen om å være landets beste på smittevern.

Men bodene i Bergmannsgata blir borte denne gangen. Markedsansvarlig i Destinasjon Røros, Lillian Sandnes, sier det likevel ikke skal mangle på julestemning.

– Vi legger ekstra vekt på pynting, koordinerer julerelaterte aktiviter som skjer på Røros og allerede nå kan vi love kanefart, sier hun og berømmer samarbeidet mellom mange aktører i denne saken.

– Det er artig at vi samarbeider så mange parter her da. Alt fra kommune, kommuneoverlege, handelsnæring og reiseliv. Det blir en dugnad og mye å tenke på. Men når du kommer til Røros så skal du vite at du får julestemning og at smittevernet er godt ivaretatt, sier hun.

– Dette skal vi klare

Da det ble klart at situasjonen gjorde at det ikke kunne arrangeres tradisjonelt julemarked, så ble det satt ned ei arbeidsgruppe som har jobbet fram løsningen som ble presentert tirsdag.

– Det er litt vanskelig å si, for vi har jo aldri gjort dette før. men jeg tror vi skal klare å ivareta dette godt jeg, sier Sandnes.

Hør intervju med markedsgeneralen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...