Annonse
Nea Radio

Deler ut midler:

Julegaver fra RørosBanken

Disse fikk gavesjekker fra RørosBanken i dag. Foto: Stine Aarvik/RørosBanken

— God og sunn drift, med et betydelig overskudd, gjør av vi kan bidra med kapital inn i lokalsamfunnet, og være en aktiv støttespiller. Vi er glade for å kunne bidra med prosjektmidler til alle som er her i dag, sier Ingrid Brynhildsvoll Svendsen, markeds- og salgsleder i RørosBanken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Totalt delte RørosBanken ut 810.000 kroner i prosjektmidler, fordelt på Røros IL, Brekken IL, Stiftelsen Bortpå Moa og Studio Martin, i tillegg til Frelsesarmeen, Stiftelsen Fjellkirka på Røros samt innkjøp av ny byste av Falkberget.

Julegave blir møteplass

Hvert år gir RørosBanken en julegave til et godt formål, og i år falt valget på Frelsesarmeen.

— Hvert år prøver vi å finne et formål som kommer mange til gode. I år går denne gaven til Frelsesarmeen som gjør en kjempeflott jobb! De får 30. 000 kroner av oss, opplyser Ingrid Brynhildsvoll Svendsen, markeds- og salgsleder i RørosBanken.

Det var Marie Skurland, major i Frelsesarmeen på Røros, som tok imot gaven.

— Synes det er fantastisk at vi får 30.000 kroner til arbeidet vårt. Vi er takknemlig for dette, understreker hun.

Hun har lyst til å bruke deler av gaven til å starte opp en møteplass på kveldstid, hvor det er fokus på integrering og aktivisering.

— I etterkant av dette skal jeg starte opp en møteplass, hvor vi kan samles for å strikke, sy og snakke sammen. Vi skal kjøpe inn et par symaskiner, forteller Skurland.

450.000 kroner til løypemaskin og aktivitetspark

Brekken IL fikk utdelt 200. 000 kroner, øremerket til ny løypemaskin.

— Dette er en annerkjennelse av det frivillige arbeidet vi gjør, som blant annet bidrar til folkehelsa. Å få så mye penger gjorde at det ble en rask oppstart og gjennomføring, og det var helt avgjørende for at vi kunne kjøpe inn løypemaskin. Vi er kjempeglade for dette, sier Rune Johnsen, idrettsleder i Brekken IL.

Røros IL var også representert, ved Vidar Kojan Grind og Anita Sivertsgård, som fikk 50. 000 kroner til utvikling av jubileumsbok til 125-års-feiring.

Resterende 200. 000 kroner gikk til anleggsutvikling av Øra aktivitetspark, med fokus på sykkelpark, pumptrack og skatepark.

— Vårt mål har vært å skape en møteplass, og få yngre til å bli mer interessert i både stisykling og sykling. Sykkeltårnet ble brukt på slutten av sesongen i år, og det virker som det er populært og godt mottatt, sier Vidar Kojan Grind, styreleder i Røros IL.

— Ser også at tårnet nå blir brukt som akebakke, skyter Anita Sivertsgård inn, som er daglig leder i Røros IL.

Midler til arven etter forfatter, og musiker

Ragnar Kokkvoll, fra interessegruppen for ny byste av Falkberget, fikk en sjekk på 50. 000 kroner, som skal gå til innkjøp av «ny» byste av Falkberget, som skal stå sentralt på det nye biblioteket på Røros.

Bysten det er snakk om er laget av billedhuggeren Nils Aas i 1964, opplyser Kokkvoll.

— Den skal ønske velkommen til alle som kommer inn på det nye biblioteket, ved åpningen av julemarkedet neste år, sier han.

Filmregissør Kine Aune, som representerer Studio Martin, ble glad for å få midler til noe hun anser som et unikt prosjekt.

— Studio Martin er basert på arven etter avdøde Martin Aune, som var musiker. Vi lager et studio med et flygel, som har god isolasjon og en absolutt fantastisk akustikk, som ikke finnes ellers i Norge. Martin Aune hadde selv en del penger som har blitt brukt til prosjektet, i tillegg til midler fra kommune, kulturråd og bank. Vårt forhold til RørosBanken har vært positivt hele tiden, forteller hun.

Våningshus og fjellkirke

Ola Ragnar Langen, leder i Bortpå Moa, mottok 20. 000 kroner på vegne av stiftelsen – som er en stiftelse under Røros Museums- og historielag.

— Disse pengene er øremerket gjenreisningen av et våningshus, forteller Langen.

Styrelederen i stiftelsen Fjellkirka på Røros, Gunnar Hegre, mottok 10. 000 kroner til brannsikring av alle rom på fjellkirka.

— Pengene går til nye røykvarslere, opplyser han.

Nøkkelord