Nea Radio

140 år siden Falkbergets fødsel

Jubileumsfeiring på RatvoldenHISTORIEFORTELLEREN: Kirsti Sæter med lydhørt publikum Foto: Anita Sivertsgård

Søndag var det åpen dag på Ratvolden i forbindelse med 140 års jubileet til Johan Falkberget.Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mandag 30. september er det Johan Falkbergets store dag. Da er det 140 år siden forfatteren så dagens lys på Rugeldalen.

Dette måtte feires og venneforeningen Falkberget Ringen inviterte til storslått feiring på søndag.

Her var det mye forskjellige man kunne oppleve til tross for at været ikke helt var på arrangørens side.

Artikkelen fortsetter under bildet

KAFFETÅR PÅ RATVOLLEN: Mange er interesserte i Falkberget. Foto: Anita Sivertsgård

Begge husene hadde dørene oppe og denne dagen kunne man også få oppleve konsert inne i fjøset til forfatteren.

Programmet startet med at leder i Falkberget Ringen, Kirsti Sæter, hadde høytlesing inne i ny huset på gården.

Her kunne man sette seg i Falkbergets sofa og få en smakebit fra det rikholdige forfatterskapet av Rugeldalens store sønn.

Dette ble etterfulgt av omvisning hvor man kunne få et innblikk i både forfatterskap og levd liv på Ratvolden. Falkberget Ringen er venneforeningen som jobber med å formidle Johan Falkberget.

Artikkelen fortsetter under bildet

ALLE FØLGER GODT MED: Kirsti Sæter er en god formidler av Falkberget. Lørdag leste hun eventyr for barn på biblioteket - Søndag var det historier for et litt mer voksent publikum.

Mange er engasjert i dette arbeidet hvor det er mange oppgaver i løpet av et år. Ikke bare når det er åpen dag på Ratvolden og det må skjenkes kaffe og kaker til besøkende, men også gjennom formidling om sommeren med foredragsrekker på onsdager i Litjklettstuggu eller teaterforestilling på Christianus Sextus i august.

Hør intervju med Bodil Moseng og Marianne Breiguttu her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...