ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Historiske Trøndelag:

Jubileum for populær podcast

Historienerd: Rita Elvira Husby står bak den populære podcasten Historiske Trøndelag Foto: Anne Gundersen

I disse dager feirer podcasten Historiske Trøndelag ett år!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Jeg lette etter podcaster som kunne interessere meg. Det var fint lite å finne om lokal historie, så da bestemte jeg meg for å lage min egen, sier Rita Elvira Husby. Hun er skaperen av podcasten Historiske Trøndelag, en podcast som til nå har over 12 000 nedlastninger.

– Det er utrolig gøy at så mange velger å høre på. Det betyr at også andre er interesserte i det samme som meg, nemlig historie!

Intervjubasert

Rita forteller at podcasten i det store og hele er intervjubasert.

– Det er utfordrende, men også veldig artig. Jeg er nødt til å finne noen som ikke bare kan mye om det vi skal snakke om, men som også får til å snakke på opptak. Det er ikke bestandig like lett, ler hun.

Jubileum

Til nå har hun laget 37 episoder og i forbindelse med at Historiske Trøndelag i disse dager fyller året, så kommer det tre jubileumsepisoder.

– Jeg har fått med meg Svein Olav Meistad fra Skaun Historielag, forteller Rita.

– Vi har lett i arkivene og funnet en rekke avisartikler fra perioden mellom 1920 og 1930 og satt sammen et knippe historier som omhandler hendelser fra hele Trøndelag. Disse har vi så fordelt på de tre episodene. Jeg tror dette blir bra og syntes det er en fin måte å markere jubileet på.

Hør intervjuet med Rita Elvira Husby i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE