Nea Radio

Historiske Trøndelag:

Jubileum for populær podcast

Historienerd: Rita Elvira Husby står bak den populære podcasten Historiske Trøndelag Foto: Anne Gundersen

I disse dager feirer podcasten Historiske Trøndelag ett år!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg lette etter podcaster som kunne interessere meg. Det var fint lite å finne om lokal historie, så da bestemte jeg meg for å lage min egen, sier Rita Elvira Husby. Hun er skaperen av podcasten Historiske Trøndelag, en podcast som til nå har over 12 000 nedlastninger.

– Det er utrolig gøy at så mange velger å høre på. Det betyr at også andre er interesserte i det samme som meg, nemlig historie!

Intervjubasert

Rita forteller at podcasten i det store og hele er intervjubasert.

– Det er utfordrende, men også veldig artig. Jeg er nødt til å finne noen som ikke bare kan mye om det vi skal snakke om, men som også får til å snakke på opptak. Det er ikke bestandig like lett, ler hun.

Jubileum

Til nå har hun laget 37 episoder og i forbindelse med at Historiske Trøndelag i disse dager fyller året, så kommer det tre jubileumsepisoder.

– Jeg har fått med meg Svein Olav Meistad fra Skaun Historielag, forteller Rita.

– Vi har lett i arkivene og funnet en rekke avisartikler fra perioden mellom 1920 og 1930 og satt sammen et knippe historier som omhandler hendelser fra hele Trøndelag. Disse har vi så fordelt på de tre episodene. Jeg tror dette blir bra og syntes det er en fin måte å markere jubileet på.

Hør intervjuet med Rita Elvira Husby i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...