Nea Radio

Kunst og kaos fyller 5 år

Jubilerer med gladkunst

MONTERING AV UTSTILLING: Kunstner Gunilla Holm Platou i samarbeid med gallerist Ellen Kristine Klemmetvold var godt i gang med montering av bilder da Nea Radio var på besøk.

Galleriet Kunst og kaos på Røros fyller 5 år. Dette markerer de med jubileumsutstillingen KURIOSA 2.0 av og med kunstnerekteparet Gunilla Holm Platou og Eivind Stoud Platou som kan sies å være en eksplosjon av farger og gamle leketøy.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2019 kl 10:11

Gunilla Holm Platou har 16 års fartstid som fulltidskunstner. På Røros stiller hun ut sammen med sin mann, den prisbelønte designeren Eivind Stoud Platou.

For både barn og voksne

- Utstillingen er gladkunst. Det er lekent og man skal bli i godt humør. Det er masse fine farger. Også er det kunst som kan oppleves av både store og små. Spesielt det som mannen min har laget av gamle kasserte leker som han har funnet på loppemarked og laget nye ting av. De man kan ta på og sitte i, forteller kunstner Gunilla Platou.

BREDT SPEKTER: Utstillingen er for både store og små kunstinteresserte.

Miljøfokus

Platou beskriver motivene sine med at hun er veldig opptatt av at fuglene våre dør ut. Hun ønsker å sette fokus på å være miljøbevisst og sikre en bærekraftig fremtid.

- Grunnlaget for tematikken er egentlig veldig trist, men bildene skal man ikke bli trist av å se på, forklarer Gunilla engasjert.

NYTT LIV TIL GAMLE TING: Eivind Stoud Platou med noen av sine installasjoner laget av gamle kasserte leker.

Å komme hjem

Når ekteparet kom til Røros på torsdag for å montere utstillingen og delta på åpningen på lørdag, reiste hele familien sammen, inklusive parets to barn som nå også får noen dager på Røros.

- Det er jo en kjempeklisje, men når vi kom hit nå så var det som å komme hjem, forteller Gunilla Platou.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...