Nea Radio

Birøkterlaget får støtte:

Jubel i birøkterlaget

Jubler: Malvik Birøkterlag er overveldet over å ha fått 100 00 kroner i støtte fra Equinor. Foto: Roar Ree Kirkvold

Malvik Birøkterla får pengestøtte av Equinor til prosjektet Bienes verdensdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2021 kl 09:37

Malvik Birøkterlag har søkt og mottatt støtte fra Equinor på 100.000 kroner til prosjektet Bienes verdensdag, som er 20. mai 2021.

– I konkurranse med 1600 søknader kom birøkterlaget gjennom nåløyet sier prosjektleder Anne Birgitte Belboe, medlem av Malvik Birøkterlag og Norges Birøkterlag.

– Vi vil komme til Malvik kommunes fire skoler og besøke 5. trinn på henholdsvis Saksvik- Vikhammer- Sveberg- og Hommelvik skole. Vi har allerede vært i kontakt med skolene og de uttrykker kollektivt jubel for besøket sier Anne Birgitte videre.

Malvik Birøkterlag kommer med bøker, plakater, arbeidshefter, frø til planting av bievennlige planter, og sist men ikke minst har vi med bikuber i glass slik at elevene får sett hele samfunnet. Vi tenker det blir honningsmaking også slik at elevene får smake de forskjellige typene som finnes i Trøndelag. Vi ønsker å prøve å gjennomføre tre stasjoner:

 • Planting av bie vennlige planter både på skolen og som «lekse». Frø har vi med til både skolen og hver enkelt elev.
 • Teori og Honningsmaking, der vi legger vekt på pollinering, og bruk av honning i matlaging. Vi legger igjen hefter med matoppskrifter for bruk i neste års Mat & Helse undervisning (når elevene begynner i 6. trinn).
 • Framvisning av biesamfunnet i gjennomsiktig bikube med vekt på undervisning om biens forskjellige stadier, bienes års syklus og forskjell på dronning, drone og arbeidere. Vi ønsker også å få fram forskjell på bie og Veps.

Vi er allerede godt i gang med planleggingen og vi har spandert på oss ny Logo for anledningen.

Verden i endring

– Verden er i konstant endring og vi trenger unge mennesker som tørr å tenke utenfor boksen og som ønsker å gjøre en forskjell, sier Sverre Kojedal som er informasjonssjef for Equinor på Stjørdalskontoret.

– Det er utrolig gøy å kunne tildele 100 000 kroner til et så flott prosjekt som Malvik birøkterlag har tenkt å gjennomføre på skolene i Malvik til våren.

Han fortsetter med å si at temaet for årets tildeling var samarbeid og at Equinor fant det utrolig inspirerende å lese søknaden om hvordan birøkterlaget skal gjennomføre et undervisningsopplegget for 5. trinn på kommunens 4 skoler, med fokus på bisamfunn, røkting, planting av bievennlige planter og prøvesmaking på honning.

Målsetting ved skolebesøket:

 • Øke kunnskapen om biene og deres viktige pollineringsarbeid
 • Kunnskap om bievennlige planter (planter man kan ha i hagen/ på terrassen for å hjelpe biene)
 • Vite forskjell på en bie og en veps
 • Knytte samarbeidet - birøkter og nærskolen
 • Bevisstgjøre konsekvensene ved bruken av ugressgift
 • Få kunnskap om biesamfunnet, Honningproduksjon
 • Lære om sykdommer hos bier, den viktige rene bivoksen i Norge
 • Skape nysgjerrighet og kanskje så en tanke om elevbedrift med honningproduksjon/produkter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...