Nea Radio

Nea Radio

Jøssåsen landsbys julemarked er i gang!

Julestemning: Det er mange som benytter anledningen til å handle julegaver på Jøssåsen landsbys julemesse i Hommelivk. På bildet: Bjørn Morten Øyangen og Dorine van der Linde. Foto: Anne Gundersen

Julemessa som arrangeres av Jøssåsen landsby er et av de mest populære i distriktet og nå er dørene åpne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi satser på høy kvalitet, sier Dorine van der Linde som bor og jobber i Camp Hill landsbyen.

– Det aller meste som selges her er lagd på Jøssåsen av oss som bor der. I år som i fjor er messa lagt til bygget Jøssåsen landsby eier i Hommelvik; Torggården.

– Tidligere har vi holdt messa oppe på Jøssåsen, men etter at vi pusset opp dette bygget, bestemte vi oss for å flytte den ned hit. Det gjør oss lettere tilgjengelig for flere og jeg opplever at folk setter pris på det, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Livskvalitet

Camp Hill-bevegelsen etterstreber å gi alle mennesker livskvalitet og mulighet til meningsfullt arbeid.

– Vi har både gårdsdrift og forskjellige verksteder der vi produserer varer for salg, sier van der Linde. Bjørn Morten Øyangen arbeider på gården og bekrefter at det er godt å bo på Jøssåsen. Han vet ikke helt hvilke oppgaver han får under julemessa, men er åpen for alt.

– Jeg tenker det blir til at jeg viser folk litt rundt og svarer på spørsmål de besøkende måtte ha, sier han.

Omfattende

Det finnes 90 Camp Hill-landsbyer spredt over hele verden.

– Vi er en omfattende bevegelse med utgangspunkt i antroposofien, forklarer Dorinda van der Linde. I 2018 fyller Jøssåsen landsby 40 år.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...