Nea Radio

Jomar Ertsgaard takker for seg

Jomar Ertsgaard er enhetsleder for Kimen Kulturhus i Stjørdal, men til nyttår går han over til rådgiverselskapet WSP. Foto: Idunn Thorsø

I 13 år har han vært med på å utvikle Kimen Kulturhus til den suksessen huset er i dag, men nå er eventyret straks over. Til nyttår går enhetslederen i kulturhuset, Jomar Ertsgaard, inn i ny jobb i rådgiverselskapet WSP.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2018 kl 07:34

Stjørdalingen Jomar Ertsgaard har alltid vært fascinert av grendehus og deres betydning for samfunnet. Etter å ha sett Kimen Kulturhus reise seg opp fra planleggingsbordet til å bli et møtested med opptil 1500 besøkende daglig og ukentlig året rundt, er han ydmyk og takknemlig.

- Jeg synes det er så spennende å se på alle kulturhus, grendehus og møteplasser man har hatt oppigjennom tidene, hvordan de speiler samfunnsutviklingen, forteller Ertsgaard engasjert.

- Definisjonen min av kultur er at det er personlige opplevelser og at vi gjør ting sammen, i fellesskap. Da må vi ha et sted som kan legge forholdene til rette for dette, noe jeg opplever at vi har lyktes med i Kimen, legger han til.

Hjerte for Stjørdal

Ertsgaard tok utdannelse som lydtekniker rett etter russetida. Da hadde han vært med på å arrangert russerevy og skjønt at framtiden lå i kultur og underholdning. Etter hvert begynte han å studere kultur og administrasjon, og da han var ferdig fikk han jobb som kulturkonsulent på Svalbard.

- Da jeg så stillingsutlysningen som prosjektleder for et nytt kulturhus i Stjørdal, visste jeg at jeg ville ha den jobben uansett hvor trivelig og givende jeg hadde det på Svalbard, forteller Ertsgaard.

- Jeg har et godt hjerte for Stjørdal siden jeg kommer herfra og hadde lenge tenkt at det var et akutt behov for kulturhus, så dette var absolutt veldig spennende, tenkte jeg.

- Heldigvis fikk jeg jobben, og siden har jeg fått lov til å jobbe med utvikling av Kimen i 13 år, sier Ertsgaard.

- Det er litt rart å tenke på at det faktisk har rukket å gå 13 år, legger han til og ler.

Kulturen, historikken og nåtiden

På tross av et sterkt engasjement for både Stjørdal og kulturelle møteplasser, har Jomar Ertsgaard bestemt seg for å gripe muligheten til å starte nye kapittel i yrkeslivet. Veien videre går til det private næringslivet. Han har likevel noen tanker om hva som er viktige kriterier for å ta over roret på Kimen.

- En viktig egenskap å ha med seg videre i kulturhuset i dag, er å ha en forståelse av tiden vi lever i nå i dag, og hvordan det vil bli framover for eksempel med den teknologiske utviklingen- for den gjør jo noe med oss, legger han til.

- Når man jobber med kulturformidling og utvikling av kulturhus, er det viktig å ha forståelse for både nåtiden og historikken, påpeker Ertsgaard.

- Det er også viktig å både lytte til og å ha god kontakt med ungdommen, legger han til.

- Men det aller viktigste er å ta vare på den positive driven som alle de ansatte her på huset har, fortsette det viktige barne- og ungdomsarbeidet samt å fortsette med å skape gode opplevelser for innbyggerne i regionen, presiserer han med et smil.

På spørsmål om hva Ertsgaard anser som den største suksessen med Kimen Kulturhus, svarer han helt uten betenkningstid.

- Jeg er fornøyd med at Kimen har blitt et hus for ”alle sammen” og en naturlig møteplass for folket og for ”hverdagskulturen”, påpeker han stolt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...