Jomar Ertsgaard takker for seg

Jomar Ertsgaard er enhetsleder for Kimen Kulturhus i Stjørdal, men til nyttår går han over til rådgiverselskapet WSP. Foto: Idunn Thorsø

I 13 år har han vært med på å utvikle Kimen Kulturhus til den suksessen huset er i dag, men nå er eventyret straks over. Til nyttår går enhetslederen i kulturhuset, Jomar Ertsgaard, inn i ny jobb i rådgiverselskapet WSP.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2018 kl 07:34

Stjørdalingen Jomar Ertsgaard har alltid vært fascinert av grendehus og deres betydning for samfunnet. Etter å ha sett Kimen Kulturhus reise seg opp fra planleggingsbordet til å bli et møtested med opptil 1500 besøkende daglig og ukentlig året rundt, er han ydmyk og takknemlig.

- Jeg synes det er så spennende å se på alle kulturhus, grendehus og møteplasser man har hatt oppigjennom tidene, hvordan de speiler samfunnsutviklingen, forteller Ertsgaard engasjert.

- Definisjonen min av kultur er at det er personlige opplevelser og at vi gjør ting sammen, i fellesskap. Da må vi ha et sted som kan legge forholdene til rette for dette, noe jeg opplever at vi har lyktes med i Kimen, legger han til.

Hjerte for Stjørdal

Ertsgaard tok utdannelse som lydtekniker rett etter russetida. Da hadde han vært med på å arrangert russerevy og skjønt at framtiden lå i kultur og underholdning. Etter hvert begynte han å studere kultur og administrasjon, og da han var ferdig fikk han jobb som kulturkonsulent på Svalbard.

- Da jeg så stillingsutlysningen som prosjektleder for et nytt kulturhus i Stjørdal, visste jeg at jeg ville ha den jobben uansett hvor trivelig og givende jeg hadde det på Svalbard, forteller Ertsgaard.

- Jeg har et godt hjerte for Stjørdal siden jeg kommer herfra og hadde lenge tenkt at det var et akutt behov for kulturhus, så dette var absolutt veldig spennende, tenkte jeg.

- Heldigvis fikk jeg jobben, og siden har jeg fått lov til å jobbe med utvikling av Kimen i 13 år, sier Ertsgaard.

- Det er litt rart å tenke på at det faktisk har rukket å gå 13 år, legger han til og ler.

Kulturen, historikken og nåtiden

På tross av et sterkt engasjement for både Stjørdal og kulturelle møteplasser, har Jomar Ertsgaard bestemt seg for å gripe muligheten til å starte nye kapittel i yrkeslivet. Veien videre går til det private næringslivet. Han har likevel noen tanker om hva som er viktige kriterier for å ta over roret på Kimen.

- En viktig egenskap å ha med seg videre i kulturhuset i dag, er å ha en forståelse av tiden vi lever i nå i dag, og hvordan det vil bli framover for eksempel med den teknologiske utviklingen- for den gjør jo noe med oss, legger han til.

- Når man jobber med kulturformidling og utvikling av kulturhus, er det viktig å ha forståelse for både nåtiden og historikken, påpeker Ertsgaard.

- Det er også viktig å både lytte til og å ha god kontakt med ungdommen, legger han til.

- Men det aller viktigste er å ta vare på den positive driven som alle de ansatte her på huset har, fortsette det viktige barne- og ungdomsarbeidet samt å fortsette med å skape gode opplevelser for innbyggerne i regionen, presiserer han med et smil.

På spørsmål om hva Ertsgaard anser som den største suksessen med Kimen Kulturhus, svarer han helt uten betenkningstid.

- Jeg er fornøyd med at Kimen har blitt et hus for ”alle sammen” og en naturlig møteplass for folket og for ”hverdagskulturen”, påpeker han stolt.

Siste nytt i Kultur Vis flere

Hipp Hipp Hurra

Hipp Hipp Hurra

Se den omfattende bildeserien fra vårt distrikt her.

Kaffegjesten: Tove Moe Dyrhaug

Kaffegjesten: Tove Moe Dyrhaug

Daglig leder og arrangementsansvarlig i RBK, Tove Moe Dyrhaug, er "kaffegjest" i Nea Radio i dag.

Ukas bok:

Ukas bok: "Så mye hadde jeg"

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Trude Marstein i denne ukas bokmagasin.

Benny Borg til Søndre

Benny Borg til Søndre

Det er mye som skjer på Søndre Kulturhjørne i Stjørdal framover. Først ute er selveste Benny Borg 16. mai.

Else Kåss Furuseth er årets stiklestadprofil

Else Kåss Furuseth er årets stiklestadprofil

Stiklestad nasjonale kultursenter har gleden av å presentere Else Kåss Furuseth som årets stiklestadprofil. Publikum vil få møte henne både i et foredrag og i en samtale med Anne Grosvold under Olsokdagene på Stiklestad i slutten av juli.

Lokket bilinteresserte til Stjørdalshallen

Lokket bilinteresserte til Stjørdalshallen

Publikum strømmet til da Stjørdal motorshow åpnet dørene for første gang i helga.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Promillekontroll på Røros

Promillekontroll på Røros

Sjekket 58 bilførere.

Utforkjøring på Glåmos

Kvinne blir anmeldt for promillekjøring.

17. mai-trikset som gjør barn og foreldre trygge

17. mai-trikset som gjør barn og foreldre trygge

Det er ikke bare mobiler og lommebøker som blir borte på 17. mai. Hvert år kommer små barn bort fra foreldre i folkehavet på nasjonaldagen. Men det finnes en enkel løsning som sikrer at voksne som finner bortkomne barn, hurtig kan komme i kontakt med barnets pårørende raskt.

Tydal får ladestasjon

Tydal får ladestasjon

Nå ser det ut til at Tydal får sin el-bil-ladestasjon.

SELBU: Fotgjenger påkjørt i sentrum

SELBU: Fotgjenger påkjørt i sentrum

En mann ble lettere skadd da han ble påkjørt av en bil i Selbu sentrum torsdag formiddag.

Vil ha konkrete tiltak mot insektsdød

Vil ha konkrete tiltak mot insektsdød

Stjørdal SV ønsker at kommunen skal vedta en handlingsplan for hvordan man kan bidra til å løse det som ses som en global krise.

Siste nytt i Stjørdal/Malvik Vis flere

Hipp Hipp Hurra

Hipp Hipp Hurra

Se den omfattende bildeserien fra vårt distrikt her.

Vil ha konkrete tiltak mot insektsdød

Vil ha konkrete tiltak mot insektsdød

Stjørdal SV ønsker at kommunen skal vedta en handlingsplan for hvordan man kan bidra til å løse det som ses som en global krise.

Benny Borg til Søndre

Benny Borg til Søndre

Det er mye som skjer på Søndre Kulturhjørne i Stjørdal framover. Først ute er selveste Benny Borg 16. mai.

Vil ha ordning mot utenforskap

Vil ha ordning mot utenforskap

Komite kultur næring og miljø i Stjørdal vedtok i dag "Kontigentkassa" en ordning som skal sørge for at barn og unge, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon skal kunne delta jevnlig i fritidsaktivitet sammen med andre.

Malvik dominerte på Kløfta

Malvik dominerte på Kløfta

Kampen endte 0-10 i Malviks favør

Flagrende nasjonalgevanter i Kråka!

Flagrende nasjonalgevanter i Kråka!

Det er bare å finne fram stakken; nå blir det bunadshopprenn i Kråka 17. mai.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...