Nea Radio

Femundløpet 2020

Johannes (17) gleder seg til starten i Kjerkgata

Johannes Mortensen Flessen Foto: Per Magne Moan

Hytta i Ålen er basen for den unge hundekjøreren som har Niklas Rogne som forbilde.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Johannes Mortensen Flessen fra Trondheim en en av årets deltagere i Femundløpet junior. Også i fjor deltok han i løpet og endte da på en 7. plass. Løpet hadde også status som NM og der ble han nummer 6.

Klar for 222 km

Fredag formiddag er han klar for nok en dyst i fjellene og viddene mellom Røros og Trysil sammen med sine seks firbente venner. To av disse har han lånt av sitt store forbilde, Niklas Rogne, som han ofte trener sammen med.

Foto: Per Magne Moan

Han sier interessen for hundesporten kom etter en sledetur sammen med sin bror. Så gikk familien til anskaffelse av en Sibirsk Husky og da var det gjort. Nå driver hele familien på med sporten.

Bor midt i byen

– Det er ikke et opplagt valg av hobby å kjøre langdistanse hundeløp og trene til Femundløpet når jeg bor midt i byen”, sier Johannes Mortensen Flessen. Han går første året på Trondheim Katedralskole, bor på Rosenborg, og tilbringer så mye tid han kan ute i marka eller på fjellet med hundene sine gjerne på hytta i Ålen.

Også denne helga har han vært ute å kjørt med hundene sine, sammen med blant annet Niklas Rogne.

Erfaren mentor

Johannes er medlem i Skaunakjølen trekkhundklubb der han harinngått et samarbeid med John Einar Oddan. Oddan har kjørt hund i over 40 år og setter stor pris på overskuddet og engasjementet til Johannes. Faktisk er han så motivert at han i år forfølger drømmen om å selv kjøre Femundløpets lengste distanse F650km.

Hør intervju med Johannes her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...