Annonse
Nea Radio

Femundløpet 2020

Johannes (17) gleder seg til starten i Kjerkgata

Johannes Mortensen Flessen Foto: Per Magne Moan

Hytta i Ålen er basen for den unge hundekjøreren som har Niklas Rogne som forbilde.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Johannes Mortensen Flessen fra Trondheim en en av årets deltagere i Femundløpet junior. Også i fjor deltok han i løpet og endte da på en 7. plass. Løpet hadde også status som NM og der ble han nummer 6.

Klar for 222 km

Fredag formiddag er han klar for nok en dyst i fjellene og viddene mellom Røros og Trysil sammen med sine seks firbente venner. To av disse har han lånt av sitt store forbilde, Niklas Rogne, som han ofte trener sammen med.

Foto: Per Magne Moan

Han sier interessen for hundesporten kom etter en sledetur sammen med sin bror. Så gikk familien til anskaffelse av en Sibirsk Husky og da var det gjort. Nå driver hele familien på med sporten.

Bor midt i byen

– Det er ikke et opplagt valg av hobby å kjøre langdistanse hundeløp og trene til Femundløpet når jeg bor midt i byen”, sier Johannes Mortensen Flessen. Han går første året på Trondheim Katedralskole, bor på Rosenborg, og tilbringer så mye tid han kan ute i marka eller på fjellet med hundene sine gjerne på hytta i Ålen.

Også denne helga har han vært ute å kjørt med hundene sine, sammen med blant annet Niklas Rogne.

Erfaren mentor

Johannes er medlem i Skaunakjølen trekkhundklubb der han harinngått et samarbeid med John Einar Oddan. Oddan har kjørt hund i over 40 år og setter stor pris på overskuddet og engasjementet til Johannes. Faktisk er han så motivert at han i år forfølger drømmen om å selv kjøre Femundløpets lengste distanse F650km.

Hør intervju med Johannes her:

Annonse