Nea Radio

Møt den nye distriktsredaktøren i NRK Trøndelag

Joar Elgåen er ny distriktsredaktør Foto: NRK

Joar Elgåen har fungert i stillingen i et halvt år - nå er han ansatt i toppjobben etter Merete Verstad.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2020 kl 20:15

Etter å ha vært konstituert i stillingen siden før jul, er det nå klart at den nye distriktsredaktøren i NRK Trøndelag er Joar Elgåen.

Han har vært ansatt i rikskringkastingen siden midten på 90-tallet, men smaken for journalistikk fikk han noen år tidligere da han gikk på Trøndertun.

Startet med Radio1

Her kom han i kontakt med daværende Radio1, som hadde studio på folkehøyskolen på Gimse, og han gikk gradene fra kaffekoking til nyhetsproduksjon.

Elgåen har vært tilknyttet NRK sine distriktskontor i Innlandet og Trøndelag og har de siste årene hatt stillingen som nyhetssjef på Tyholt.

For ti år siden hadde han familiegården hjemme i Elgå ved Femunden som base og fikk slik sett testet ut hjemmekontor noen år før resten av verden.

Tilbake til byen

Men de siste sju årene har Trondheim vært adressen for han og familien. Elgåen sier det er en spennende jobb å være distriktsredaktør for et av de store distriktskontorene i NRK.

Det er et mediehus som har forandret seg mye de siste årene.

– Da jeg begynte her i 1995 var NRK Trøndelag en ren radiostasjon og vi produserte bare radiosendinger der vi alle var radioreportere. Så kom de store utbyggingene av distriktsfjernsyn i 1995-96 og vi ble såkalte bi-mediale reportere som jobbet både med radio og tv.

I ettertid så har jo mer og mer av verden funnet ut at internet er en bra greie og NRK produserer mye innhold som blir publisert på nett. Vi driver i dag med tre publiseringsplattformer, radio, tv og nett, sier han og legger til at deler av produksjonen også legges ut på sosiale medier.

Den nye distriktsredaktøren mener omstillingen i NRK, både sentralt i Oslo og ute blant distriktskontorene, vil fortsette også i fremtiden.

– Vi har en kringkastingssjef som sier at det eneste han kan garantere, er at vi skal fortsette å forandre oss herfra og inn i evigheten.

Hør intervju med Joar Elgåen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...