Annonse
Nea Radio

– Kan muligens åpne Gauldalsløypa utpå vinteren

Jermstad etter møte med Fylkesmannen

Bilde fra åpninga av Gauldalsløypa 1. januar 2019. Foto: Per Magne Moan

Gauldalsløypa var tema da Holtålen kommune og Fylkesmannen i Trøndelag møttes forrige uke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

1. januar i år åpnet Gauldalsløypa - snøscootertraseén mellom Ålen og Tydal.

I juni overprøvde Fylkesmannen i Trøndelag den lokale saksbehandlinga og erklærte løypa ulovlig.

Rådmannen i Holtålen, Marius Jermstad kalte Fylkesmannens avslag for "Tynn suppe og lavmål", og etterlyste konkrete svar på hva som skulle gjøres for å få løypa godkjent. Han mente også at situasjonen rundt overprøvinga virket merkelig i den grad deler av pressen fikk tak i avslaget før Holtålen kommune.

Måtte etterlyse svar

Det tok hele tre måneder før Fylkesmannen svarte på henvendelsen fra Holtålen, noe Jermstad mente var alt for lenge.

Forrige uke var det møte mellom kommunen og Fylkesmannen der Gauldalsløypa var tema. Jermstad mener det var et konstruktivt møte der man forsøkte å se framover og begge parter fikk luftet sine synspunkt.

Kan kanskje åpnes utpå vinteren

– Vi har jo vært litt usikre på hva problemet er, og det knyttes til friluftskartlegging og fugleregistreing. Vi ble enige om at kommunen skal få på plass fugleregistreringen og det er snakk om området fra Tverråbakkan til Flya.

Dette betyr også at hele planprosessen må kjøres på nytt og Jermstad er usikker på om løypa kan åpnes kommende vinter eller om man må vente til 1. januar 2021.

Han antyder følgende scenario:

– Om vi bruker en måned på friluftkarttleggingen, da er vi kommet til 1. desember. Så skal saken legges ut til offentlig gjennomsyn i seks uker. Da er vi i midten av januar. Så er det politisk saksbehandling og vi er kommet til midten av februar, kanskje 1. mars, sier han og stiller samtidig spørsmål om det er noen hensikt å åpne løypa en måneds tid til vinteren. Reindriftsnæringa har tidligere sagt at de ikke ønsker at løypa skal være åpen etter 1. april.

Hør intervju med Jermstad her:

Nøkkelord

Annonse