Annonse
Nea Radio

Jentene på Tunet finalist i det Norske Måltid

Foto: Jentene på tunet

Nok en bedrift fra Selbu er plukket ut til siste del i den gjeve konkurransen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2019 kl 14:32

Annonse

Nordlyssjokoladen har imponert mange, senest også juryen i konkurransen det Norske Måltid. Sjokoladen er nå plukket ut som finalist i kategorien Årets Godbit.

Nysatsing

Jentene på Tunet har satset friskt med håndlagede sjokolade- og konfektbiter i ulik form og innpakning. De har også startet en utbygging av lokaler i Øverbygda i Selbu, og åpner nytt utsalg og fabrikk i 2020.

Hva er det Norske Måltid?

Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Kåringen startet i 2008, og målet er å vise frem bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert. Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Mat- og drikkeprodusenter i Norge har i 2019 kunnet delta i 13 konkurransekategorier. Påmeldingen skjer fra april til august. I slutten av august ble det gjennomført første juryering hvor i underkant av 300 produkter fra hele Norge ble vurdert. Resultatet etter første juryering ble 123 delfinalister fordelt på 13 kategorier. For å finne frem til topp tre, finalistene,
i hver kategori, tar Det Norske Måltid ut på en nasjonal reise i september med delfinaler i Oslo, Nordkapp, Kristiansand
og Utskarpen i Nordland. Hvem som vinner bestemmer en egen finalejury som skal samles i Trondheim i oktober. Resultatet blir offentlig på den store finalen i Stavanger på Clarion Hotel Energy den 10. januar 2020.

Nøkkelord

Annonse