Nea Radio

Jens på TV

Jens Kvernmo i godvær. Foto: Jens Kvernmo

"Vinterdrømmen" heter TV-serien som har premiere på NRK 1 tirsdag kveld. Her møter vi Jens Kvernmo (32) fra Ogndal i Steinkjer og får ta del i noen av hans opplevelser i Sylan sist vinter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Jens Kvernmo (32) fra Ogndal i Steinkjer begynner å bli kjent for det friluftsinterresserte publikum som tøffingen som utfordrer og overvinner det meste naturen varter opp med.

Jens har to overvintringer i trønderske fjell bak seg, i Skjækerfjella vinteren 2015/16 og i Sylan 2016/17.

Han er denne høsten også aktuell i TV-serien "Alene" på TV2 Zebra.

Det første programmet i NRKs serie er basert på Jens Kvernmos opplevelser i Sylan gjennom fire måneder sist vinter. Han har selv gjort alle filmopptak, både med videokamera og drone.

Regi er ved Eva Laukøy og redigering ved Kjartan Ovesen, begge NRK Trøndelag.

"Vinterdrømmen"

Vinteren 2017 kasta Jens loss fra sivilisasjonen, pakka med seg det nødvendigste og tok med de to hundene sine til fjells for å leve ut drømmen om å bo i fjellet en hel vinter. Han feirer jul, trosser storm og uvær, jakter rev og får flotte naturopplevelser i Sylan.

Ungkaren flakker rundt og bor delvis under tak i hytter og naust, delvis i telt og under åpen himmel. Han besøker også gjerne turistforeningshyttene i området, for tenk om det dukker opp noen damer!

Å drive jakt og fangst på pelsjegervis er ett av målene hans, men det skal vise seg å bli vanskeligere enn han hadde trodd.

Han har solid ballast, blant annet som skarpskytter i Afghanistan, men nedturen han opplever med dårlig fangst og fiske i februar, fører til en skikkelig smell. Flere ganger er han på nippet til å pakke sammen og dra hjem.

- Å være mutters alene gjennom fire lange måneder er tøffere enn folk tror, sier Jens.

Men den tunge tida er glemt når vårsola dukker opp, når solbrillene kommer på plass og ikke minst når reinen vender tilbake til kalvingsområdene i Sylan og Jens får oppfylt drømmen om å være med på ferden.

Fra "Vinterdrømmen". Foto: Jens Kvernmo

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...