Nea Radio

Handlet fra REKO-ringen:

– Jeg liker å vite hvor maten kommer fra

Populært: Det var mange som satte pris på at REKO-ringen nå har etablert seg i Stjørdal. En av dem som benyttet anledningen til å handle var Elin Kolden (t.v). Her er hun sammen med Solvor Rensberg Reinsberg fra Eidum Gårdsbakeri. I midten står Solvors datter Elisabeth. Foto: Anne Gundersen

Elin Kolden var en av de mange som sikret seg kortreiste godsaker da REKO-ringen stilte opp i Stjørdal for første gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Elin Kolden handlet både kjøtt, urter og grønnsaker da REKO-ringen første gang leverte varer til en sulten og kvalitetsbevisst lokalbefolkning torsdag kveld.

– For meg er det viktig å vite hvor maten kommer fra, så det er helt topp at de nå har startet her.

– Dessuten er jeg opptatt av å støtte lokale produsenter, så dette er perfekt, sier hun begeistret.

Saken fortsetter under radiointervjuet

I Sverige først

Solvor Reinsberg fra Eidum Gårdsbakeri er en av de mange produsentene som tilbyr vare sine gjennom REKO-Ringen.

– REKO-ringen er et konsept som først ble veldig populært i Sverige, sier hun og forteller at REKO står for rettferdig konsum.

– Deretter slo det an i Norge og nå etablerer vi oss altså på Stjørdal.

Bestill på Facebook

– Det fungerer på den måten at du melder deg inn i ei gruppe på Facebook, i dette tilfellet REKO-ringen Stjørdal. Solvor forklarer at der legger produsentene ut det de har for salg og hva det koster.

– Du legger inn en bestilling i kommentarfeltet og så bekrefter produsenten at bestillingen er mottatt og også hva den totale prisen blir.

For produsentene er dette en svært god løsning.

– Det betyr at vi vet nøyaktig hva vi skal ta med oss og vi slipper å overprodusere eller å ta med varer vi ikke for solgt. Og Elin Kolden, hun er begeistret.

– Nå gleder jeg meg skikkelig til å dra hjem og lage mat!

REKO-ringen leverer varer på parkeringsplassen utenfor Hellsenteret annenhver torsdag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...