Nea Radio

Arbeiderpartiets årsmøte:

– Jeg er mest opptatt av politikken

Støy: Oskar Tørres Lindstad fra Røros AP har vært frustrert over uroen rundt ledervervet. Foto: Stine Brekkan

Oskar Tørres Lindstad fra Røros AP synes støyen omrking årsmøtet har vært krevende. – Til syvende og sist er det politikken som er viktig.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2020 kl 11:44

– Jeg er litt tom i hode etter en lang dag med møteforhandlinger, tilstår Oskar Tørres Lindstad fra Røros AP.

– Vi er her for å skape politikk. Og selv om vi hadde en fin debatt, gjorde stormen omkring ledervervet at fokuset kom litt bort fra det vi egentlig skal drive med.

Han er likevel optimistisk framfor valget neste år.

– Nå har vi fått ryddet mye av veien og det gir rom for at vi nå kan se framover og fokusere på valget, konkluderer Lindstad.

Saken fortsetter under bildet:

Fornøyd: Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, er fornøyd med de politiske forslagene lokallaget fikk gjennomslag for på årsmøtet. Foto: Stine Brekkan

Fornøyd med gjennomslag

Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, var fornøyd med forslagene lokallaget fikk gjennom.

– Blant annet skal finansieringsordningen i private barnehager endres, slik at de små barnehagene ikke skal komme så dårlig ut som de gjør nå. Vi har også fått gjennom at det skal bygge dobbeltspor på jernbane mellom Ranheim og Værnes. I tillegg ønsker vi å få tilbake ferietillegget på dagpenger, sier Hoseth og legger til at han stiller seg helhjertet bak den nyvalgte lederen.

– Ingvild Kjerkol er en svært erfaren og flink politiker. Hun vil utvilsomt ha en samlende effekt etter det som unektelig har vært en tøff periode for Trøndelag Arbeiderparti.

Saken fortsetter under bildet:

Kristin Nybrodahl er nestleder i Trøndelag AUF. Foto: Stine Brekkan

Forlot lokalet

Trond Giske tapte kampen om ledervervet da AUF trakk sin støtte. Da Giske holdt tale til årsmøtet, reiste medlemmene i AUF seg og forlot lokalet i protest.

– Det at vi gikk ut i protest, handlet om å stå opp mot en stortingsrepresentant som fremdeles ikke beklager overfor de mange som føler at han har tråkket over klare grenser, sier nestleder i Trøndelag AUF, Kristin Nybrodahl.

Nybrodahl, som også sitter i både kommunestyret og formannskapet i Malvik, sier at i tillegg var solidariteten med varslerne motivet.

– For meg personlig handlet det om å støtte mennesker jeg kjenner, som jeg har vokst opp sammen med og som jeg har sett opp til i mange år.

Brått

Nybrodahl sier seg enig i at det siste varselet mot Trond Giske kom tett opp mot årsmøtet.

– Mange reagerer kanskje på det. Men for oss ble varselet nærmest et nødskrik. Det måtte settes en stopper for at Giske ble valgt og alt lå an til at han ville få ledervervet. Det kunne vi ikke akseptere.

SMS

Kristin Nybrodahl stiller seg bak at et tilfeldig anonymt innspill ikke skal være nok til å velte en person.

– Det som skjedde med Ingvild Kjerkol er ikke greit. Vi kan ikke ha det slik at en hvilken som helst anonym SMS er nok til å fjerne en person fra diskusjonen.

Hun understreker at hun ikke kjenner til hva som har blitt sagt og gjort innad i valgkomiteen.

– Jeg har tiltro til at de har gjort så godt de kunne under stort press.

Har sansen

Det har vært ei tøff uke for alle involverte foran årsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti.

– Selv er jeg sliten, det skal jeg innrømme. Men nå tror jeg vi har fått ryddet opp i mye og kan kan gå igang med å bygge et parti vi kan være stolte av, sier Nybrodahl som har stor sans for Ingvild Kjerkol.

Hør intervjuet med Trond Hoseth og Oskar Tørres Lindstad i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...