ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Jakter på «Norges tøffeste hund»

Maren T. Rørvik, kjent fra «Valpeskolen» og «Fra bølle til bestevenn» på NRK. Foto: Femundløpet

Femundsløpets støttespillere lanserer nå en økonomisk hjelpeaksjon, etter at konkurransen i år måtte avlyses på grunn av smittevernstiltak. Nå har de fått med seg «Valpeskolen»-Maren på jakten etter «Norges tøffeste hund»

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Femundløpet står overfor en usikker økonomisk fremtid, etter at årets løp måtte avlyses på grunn av smittevernhensyn. Derfor lanserer de nå med flere av løpets sponsorer nettkonkurransen «Norges tøffeste hund» for å gi arrangementet en hjelpende hånd.

Sponsorene donerer et ekstra kontantbeløp

Alle som skulle deltatt i årets utgave av Femundløpet blir invitert til å nominere én hund til konkurransen. For hver hund som blir påmeldt, vil sponsorene donere et ekstra kontantbeløp til Femundløpet.

Sikre fremtiden til Femundløpet

- Vi er opptatt av å sikre fremtiden til Femundløpet og med «Norges tøffeste hund» kan vi hjelpe dem, samtidig som vi får vist fram mange av de fantastiske hundene som året rundt trener sammen med eierne sine, sier Sigmund Nordal, som er markedsdirektør i Aker BioMarine og leder for verdensserien med hundeløp, QRILL PAWS, som er en av sponsorene til Femundløpet.

"Valpeskolen"-Maren er blant jurymedlemmene

Juryen, med blant andre Maren T. Rørvik, hennes mann Jørgen Teien Rørvik, og eventyrer og hundesledefører Jens Kvernmo på laget, vil velge ut delfinalistene blant de innsendte kandidatene. Deretter stemmes finalistene frem av hele folket via internett, til det står igjen én vinner.

- Jeg håper alle hunde-elskende nordmenn engasjerer seg i denne fine konkurransen. Til syvende og sist skal vinneren kåres av folket , sier Maren T. Rørvik, kjent fra «Valpeskolen» og «Fra bølle til bestevenn» på NRK.

Dette er et fantastisk initiativ for å sikre Femundløpets fremtid i denne vanskelige tiden. Samtidig er det en god anledning til å sette fokus på hundehold og hundevelferd – ikke bare i sledehund-miljøet, men for alle som har hund, sier hun.

Ett tonn valpefôr til vinneren

Premien til vinneren er ett helt tonn med Appetitt hundefôr. Det vil også bli trukket ut premier til flere av dem som stemmer på de nominerte hundene.

Daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, sier initiativet fra sponsorene er en gledelig nyhet i en utfordrende tid.

- Vi er strålende fornøyde med å få til noe så spennende når vi dessverre måtte avlyse årets Femundløp. Stor takk til våre samarbeidspartnere som bidrar mye for å få dette til å skje.

- Dette betyr mye for alle oss som brenner for Femundløpet, ikke minst et stort klapp på skulderen til alle våre frivillige som jobber året rundt med dette arrangementet. Jeg håper så mange som mulig nominerer hundene sine, og oppfordrer hunde-elskere over hele Norge til å gå inn og stemme når kandidatene er klare, sier han.

Nøkkelord

ANNONSE