Nea Radio

- Ja til togsatsing – nei til Nye Veiers miljørasering

Morten Harper, Stjørdal SV. Foto: Anne Gundersen

Stjørdal SV sier nei til utbygging av E6 som firefelts motorvei og vil heller prioritere en kraftig satsing på jernbanen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2020 kl 12:28

Trønderbanen og Meråkerbanen gir Stjørdal gode forutsetninger for å gjøre toget til en ryggrad for transport til og fra kommunen. Toget må prioriteres først, med elektrifisering og økt kapasitet. Stjørdal stasjon må utvikles som kollektivknutepunkt med økt parkeringskapasitet. Det gir oss et bedre transporttilbud, og gjør at vi kan kutte klimautslippene.

Det er klimasabotasje å bygge større og raskere motorvei ved siden av togsporet, slik Nye Veier planlegger E6. Nye Veier vil ha 110 km/t – som betyr økte klimautslipp, naturødeleggelser, mer mikroplast og mer støy – og har foreslått en mye større utfylling av våtmarksområdet mellom Hellstranda og Billedholmen.

Trondheimsfjorden er nasjonal laksefjord og Stjørdalselva er viktig for gyting og høsting av fisk. Området ved Hellstranda er et brakkvannsdelta som kun finnes der ferskvann møter saltvann. All forskning og tidligere kartlegginger er tydelige på at et slikt brakvannsområde er svært viktig for blant annet sjøørreten, og flere faginstanser og naturorganisasjoner advarer nå mot negative konsekvenser for fugl og fisk.

Stjørdal kommunestyre gjorde i mai 2019 vedtak om at vi er inne i en klima- og miljøkrise. Da rimer det svært dårlig å skulle vedta en plan som medfører økt vekst i biltrafikk og utslipp. Veiplanen er også i strid med ambisjoner om å unngå nedbygging av matjord.

E6-utbyggingen vil gjøre det langt vanskeligere å nå målet om nullvekst i biltrafikken som Stjørdal har underskrevet i den inngåtte byvekstavtalen, og setter dermed i fare flere titalls millioner kommunen skal få til lokale transporttiltak. Det hjelper lite med nullvekstmål hvis man bygger en hovedvei for å øke biltrafikken.

Stjørdal SV sier: Nei til utbygging av E6 som firefelts motorvei. Ja til kraftig satsing på jernbanen, ikke bare elektrifisering men også sporopprusting som gir kortere reisetid og flere avganger. Et hurtig trøndersk flytog, som blir det raskeste alternativet for reisende inn til Trondheim, vil gi en stor reduksjon av trafikken på E6 og bedre fremkommeligheten for lokal godstransport og de som er avhengig av bil.

Uttalelse fra Stjørdal SVs årsmøte

Arkivfoto Foto: NSB

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...