Nea Radio

- Ja til sjølstyre, nei til tvang

Selbu videregående skole (arkivfoto) Foto: Andreas Reitan

Selbu Arbeiderparti sier nei til tvang og ja til regionalt og lokalt sjølstyre i videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Regjeringa står samlet når de sier de vil innføre fritt, karakterbasert skolevalg i videregående skole over hele landet. Dette til tross for at Kristelig Folkeparti sier de egentlig ønsker å beholde dagens ordning der fylkeskommunen som skoleeier kan velge struktur og inntaksordning sjøl.

21. august sendte regjeringa ei lovendring ut på høring som innebærer at det blir slutt på at fylkeskommunene kan velge inntaksmodell til videregående skole. For å få gjennomført lovendringa, trenger Høyre, Venstre og FrP støtte fra regjeringskollega KrF. Det får de.

Selbu Arbeiderparti stiller seg sterkt kritisk til de foreslåtte endringene. Vi mener at dagens ordning gir en helt annen fleksibilitet og mulighet til lokal tilpasning. Folkevalgte i fylkene gjør ulike vurderinger tilpasset lokale forhold. Vi mener dette fortsatt skal være en frihet den enkelte skoleeier skal ha. På den måten tar de ansvar for kompetansepolitikken som fylkeskommunen er tildelt gjennom regionreformen.
Regionalt sjølstyre vil i mange tilfeller også gi fylkene best mulighet for å opprettholde en desentralisert skolestruktur og slik sett utnytte den bygningsmassen man allerede har etablert. Dessuten er det grunn til å spørre hva som vil skje med samarbeidet videregående skoler i fylket har etablert med lokalt arbeids- og næringsliv.

Arbeiderpartiets politikk har vært at lokale folkevalgte skal bestemme skolestruktur og inntaksmodell, både på fylkes- og kommunenivå. Regjeringa vil tilsynelatende tvinge alle fylkeskommuner til å innføre fritt skolevalg. I denne omgang innføres dette i videregående opplæring. Konsekvensen kan bli at elever ikke får plass på en skole i sitt nærmiljø. Framtida for tusenvis av trøndersk ungdom som skal søke på videregående skole, blir usikker. Og eksistensgrunnlaget til flere av de videregående skolene i Trøndelag vil bli truet. Dette gjelder også Selbu videregående skole. Selbu Arbeiderparti sier nei til tvang og ja til regionalt og lokalt sjølstyre.

For styret i Selbu Arbeiderparti
Tanja Fuglem, leder

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...