Nea Radio

Flagghøringen:

Ja til flagg på Pride og kvinnedagen

Flagget til topps: Rikard Spets (FrP) (t.v) og Jo Arne Arne Fosmo (AP) er uenige om hvordan eventuelle endringer i flaggloven bør være. Foto: Anne Gundersen

Malvik kommune går inn for at det kan flagges med både kvinneflagg og regnbueflagg fra kommunens flaggstenger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2020 kl 07:11

Regjeringen har sendt flaggloven ut på høring og spørsmålet er hvorvidt loven fra 1930-tallet er moden for en endring. Flertallet i kommunestyret i Malvik har svart at de går for å åpne for at det kan flagges med andre flagg enn det norske flagget, kommuneflagget, det samiske flagget og fylkesflagget fra kommunale flaggstenger.

– I Malvik vil at det skal være mulig å heise blant annet Prideflagget og kvinneflagget, sier Jo Arne Fosmo (AP).

– Vi ønsker å vise at det er saker vi stiller oss bak som kommune.

Rikard Spets (FrP) er uenig.

– Jeg mener at vi ikke trenger å henge alle mulige flagg opp i kommunens flaggstenger. Det vil oppstå utfordringer når grensene skal settes for hva og hvem som kan flagge eller ikke.

Han viser til tidligere praksis når det gjelder flagging i kommunen.

– Da det ble vedtatt at kommunen ønsket å flagge under Pride, var dette i realiteten ugyldig. Dermed reiste man en annen flaggstang til det bruket. Det er ingen grunn til at dette er en praksis som ikke kan fortsette, mener han.

– For meg er det viktig at vi ikke heiser flagg som kan virke splittende på enkelte grupper. Dersom vi først begynner å lempe på loven, så kan vi ikke diskriminere. La oss si at for eksempel Islamsk råd ønsker å heise flagget i de kommunale flaggstengene i Malvik. Det ville bare være rett og rimelig at også de fikk lov til dette om andre slipper til.

Jo Arne Fosmo på sin side, sier at han stoler på at rådmannen vil ta kloke avgjørelser når det gjelder å håndtere hvem som skal kunne flagge og ikke.

– Og dersom Pride-flagget virker splittende, så har vi en jobb å gjøre med samfunnet. Da får vi heller gå løs på den kampen.

Hør intervjuet med Jo Arne Fosmo og Rikard Spets i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...