Nea Radio

Debatt:

Ja til flere lærlingplasser for ungdommen

Fra venstre: IT-lærlingene Sebastian Hansen og Rasmus Gullikstad Klokkervold. 7-klassingene Mons Ola Dragmyrhaug, Jonas Stenmo, Oskar Hov, Mads Engan Elven og Deividas Linkus. Foto: Per Magne Moan/Arkiv

Det årlige inntaket av nye lærlinger kan på mange måter ifølge ledelsen defineres som høstens vakreste eventyr, mener Svein Otto Nilsen i Trøndelag Pensjonistparti. Men mange faller utenfor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2021 kl 17:40

Jeg vil som gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag fylkesting gratulere Verdalsbedriften Kværner som den største lærebedriften i regionen.

I høst startet 27 nye lærlinger på læretiden sin ved Kværner i Verdal. De er fordelte på åtte ulike fag. Med årets kull på plass er det nå totalt 66 lærlinger i et læreløp mot fagbrev ved bedriften.

Det årlige inntaket av nye lærlinger kan på mange måter ifølge ledelsen defineres som høstens vakreste eventyr. Det sier alt om hvordan man positivt ser på lærlinger i denne bedriften.

Lærlinger er fremtidens fagarbeidere som vi trenger mange av i årene som kommer.

De som ikke tør eller ønsker å være en lærebedrift, går glipp av verdifull kompetanse og arbeidsinnsats.

For å fullføre utdanningen sin er yrkesfagelever helt avhengige av å få læreplass.

Hvis ikke arbeidslivet stiller opp og tar imot lærlingene, svikter man den viktigste ressurs og arbeidskraft for fremtiden.

Det som er sikkert, er at man trenger flere læreplasser her i landet istedenfor å rope bare på utenlandsk arbeidskraft.

Selv om det ordner seg for flere, er det for mange som står utenfor.

Dette er elever som ikke får læreplass og er ekstra utsatt for å droppe ut av skolen og forsvinne helt fra arbeidslivet.

Dette er uverdig for den enkelte og noe vi som samfunn ikke har råd til.

Bedriftene selv skriker etter kvalifisert arbeidskraft, men de må også bidra til at flere får fullført utdanningen sin gjennom å åpne opp dørene til bedriften og gi plass til neste generasjon.

Vi må garantere læreplass for alle og utfordre både kommuner, fylkeskommuner og næringslivet til å bidra med dette.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag fylkesting.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...