Nea Radio

Ja til bygging av nytt helsesenter på Øverhagaen

Slik skal det nye helsesenteret på Øverhagaen bli. Foto: Røros kommune

Kommunestyret i Røros sa ja til å inngå avtale med entreprenør om bygging av Øverhagaen bo-, helse og velferdssenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2018 kl 18:51

Kommunestyret vedtok torsdag kveld at kommunen skal inngå avtale med best rangerte tilbyder, ut fra tildelingskriterier i konkurransen, på bygging av Øverhagaen Bo -helse og velferdssenter. Det ble vedtatt mot fire stemmer. Venstre og Høyre stemte imot innstillingen.

Tre leverandører leverte tilbud: Skanska AS, Ruta AS, Hent AS.

Hvilken entreprenør som er valgt, er hemmelig til karenstiden på ti dager er utløpt, eller etter eventuelle klager er sluttbehandlet. Kontraktsummen er også hemmelig frem til da.

Øverhagaen bo- helse og velferdssenter skal bygges i to trinn. Det første byggetrinnet skal være ferdig til å overtas av byggherre i august 2020.

Sykehjemsdrifta flyttes da over til det nye bygget, og det gamle sykehjemmet rives. Deretter settes byggetrinn to i gang. I perioden hvor byggetrinn to gjennomføres må disse funksjonene etableres i midlertidige lokaler: hjemmetjenesten, fysioterapeuter, ergoterapeut, forvaltningskontor, dagsenter og kapell/bårerom.

Hele byggeprosjektet forventes å være ferdig til årsskiftet 2021/2022.

Det nye bygget har et bruttoareal på drøyt 9000 kvadratmeter. Dagens sykehjem er på 5.000 kvadratmeter. Det nye blir altså nesten dobbelt så stort som dagens. Samtidig er det viktig å påpeke at beboerrommene vil bli dobbelt så store som dagens beboerrom, og at det bygges mange funksjoner som dagens sykehjem ikke har.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...