Nea Radio

Høringssvar fra Malvik kommune:

Ja til bompenger for elbil

Sa ja: Mandag sa formannskapet i Malvik ja til bompenger for elbil gjennom kommunen. Det tok imidlertid ikke stilling til summen. Foto: Anne Gundersen

Tirsdag sa formannskapet i Malvik ja til å innføre bomavgift for elbiler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Formannskapet ser det slik at det er rimelig at det innføres bomavgift for elbiler, sier rådmann Carl-Jakob Midttun om vedtaket som er et høringssvar til Trondheim kommune.

– Begrunnelsen er at vi vet at også elbiler sliter på veidekket, vi vet at de er med på å skape kø og at dekk fra elbiler avsetter mikroplast.

Han understreker at det ikke er tatt stilling til hva de mener taksten bør være.

– Det gis anledning til å innføre opp til 50 % av hva fossile biler belastes med, men vi har ikke behandlet spørsmålet om hva som vil være en passende takst for elbiler.

Trafikklekkasje

Kommunen mener at det er viktig at det også kommer opp en sak om bompenger på E6 mellom Stjørdal og Trondheim.

– Dersom det innføres avgift på denne strekningen og ikke i Miljøpakken i Trondheim, så frykter vi en lekkasje som fører til at alle kjører den gamle fylkesveien gjennom Malvik. Dette er vi ikke tjente med og vi er opptatt av en harmonisering her.

Fortsatt rimelig

– De faglige dokumentene som omhandler økonomiske intensiver for kjøp av elbil, viser at fallet i etterspørsel er marginalt ved en liten prisøkning, sier Midttun som avviser at festen er over for eiere av elbil.

– Fortsatt vil det være vesentlige økonomiske fordeler ved å kjøre elbil i forhold til fossile biler i Trondheim.

Hør intervjuet med rådmann Carl-Jakob Midttun i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...