ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Iversen vrakes fra tremila

Tremilslaget: Det blir ingen tremil i OL for Emil Iversen, ifølge NRK. Foto: Henrik Einangshaug

Natt til torsdag blir laget til 30 kilometer med skibytte i OL tatt ut. Ifølge NRK er ikke Emil Iversen en av utøverne som blir tatt ut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2022 kl 19:46

ANNONSE
Annonse

Etter det NRK erfarer, får regjerende verdensmester på 50 km fra VM i Oberstdorf, Emil Iversen, ikke gå tremila i OL på søndag.

Iversen startet årets sesong med en 2. og 3. plass under sesongåpningen på Beitostølen. Siden den gang har det gått tyngre for Iversen, som siden da har en 7. plass fra 15 km klassisk i Ruka som beste individuelle plassering. Iversen har ikke gått noen verdenscuprenn siden han brøt Tour de Ski etter en 28. plass i sprint prologen, hans eneste topp 30. plassering i sprint denne sesongen.

Tidligere landslagsløper og nå Viaplay-ekspert, Niklas Dyrhaug, sier til NRK at avgjørelsen er helt rettferdig, forutsatt at NRKs informasjon er rett.

– Emil har en vanvittig god statistikk på 30 kilometer med skibytte de siste årene, sier han, og viser blant annet til at Iversen både har NM-gull og verdenscupseier på øvelsen for nesten nøyaktig ett år siden.

– Men han har ikke overbevist så langt i år. Emil har ikke vist resultater siden verdenscupåpningen (i slutten av november) og det begynner å bli ganske lenge siden. Det finnes ikke mange som kan leve på gamle resultater. Unntakene er Johannes (Klæbo) Petter (Northug) og litt Martin (Johsnrud Sundby), sier Dyrhaug til NRK.

Lagene til herrenes 30 kilometer med skibytte og kvinnenes 15 kilometer med skibytte presenteres på en pressekonferanse i natt norsk tid.

Nøkkelord

ANNONSE