Nea Radio

Norgescup på Skatval:

- Kunne ikke hatt en bedre mann og vært i brudd med

Seierherre: Vegard Stokke fra Glåmdal SK / Developement Team Sunweb lå over 100 kilometer i brudd under søndagens ritt, da smakte det ekstra deilig å ta seieren under Norgescup rittet på Skatval. Foto: Henrik Einangshaug

Søndagens fellesstart ble av det fartsfylte slaget med mange brudd og forsøk på å støte seg opp til teten. Det var derimot lite konkurrentene kunne gjøre med duoen i tet. Arrangørklubbens beste rytter i menn elite prøvde selv å støte seg opp til teten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2020 kl 19:38

Sist helg ble det nok en gang arrangert Norgescup i Trøndelag, og med strålende vær og høy fart i løypene, ble det en herlig sykkelfest for det trønderske publikummet. Koronaviruset gjorde at publikum ikke fikk samme mulighet til å være på arenaen slik som vanlig, men det gjorde ingenting med stemningen, for ute i løypa hadde mange tatt med flagget for å heie frem Norgeseliten i landeveissykling.

Duo i tet

Søndagens fellesstart for menn elite var virkelig av det fartsfylte slaget. 96 ryttere sto på startstreken i menn elite, og det gikk fort fra start på det 156 km lange rittet! Et tomannsbrudd ble med engang etablert, men etter to runder var det stopp. Men det skulle ikke ta lang tid før dagens vinnerbrudd ble etablert, ut på runde fire av ni gikk en gruppe på cirka 20 mann som gradvis ble mindre for hver runde, før dagens to sterkeste, Vegard Stokke og Fredrik Dversnes dro fra resten ut på runde sju etter cirka 100 kilometer.

- Det var et kjempe bra samarbeid, vi hadde lange gode føringer hele veien, så fikk tid til å spise og ligge bak, kunne ikke hatt en bedre mann og vært i brudd med i dag, sa Vegard Stokke til Nea Radio om hvordan søndagens brudd fungerte.

Duoen i tet holdt ledelsen sin til de neste rytterne jevnt litt over minuttet, og selv om flere i gruppen bak prøvde å hente inn, var det aldri noen som klarte å få kuttet særlig på avstanden til Vegard og Fredrik. Duoen holdt ledelsen sin jevnt på minuttet før siste tre kilometerne av rittet hvor det hele skulle avgjøres, og det var knyttet stor spenning til om Fredrik Dversnes skulle revansjere andreplassen fra fredagens ritt på søndag.
Vegard Stokke åpnet spurten med å komme bakfra, og Dversnes måtte tidlig gi opp for rytteren fra Sunweb som tok en suveren spurtseier. På tredjeplass fulgte Erik Nordsæter Resell fra UNO-X Pro Cycling Team som vant spurten i gruppen bak som besto av ni mann.

- Jeg er ikke noe utpreget spurter sånn i utgangspunktet, men jeg fulgte litt med på hvordan han (Fredrik Dversnes journ.anm) oppførte seg siste kilometeren og hvilken vei han snudde seg. Så at han snudde seg mot høyre, og når jeg da så det var en busslomme på venstresiden, så fant jeg ut at det kunne være min mulighet, og overraske han litt da jeg vet han har en sterk spurt, sa til slutt Vegard Stokke til Nea Radio.

Saken fortsetter under intervjuet med Vegard Stokke

Sykdom like før satte sitt preg

Best av de lokale rytterne søndag i menn elite ble Vegard Løvdal. Løvdal kunne i etterkant av søndagens ritt fortelle at han tidligere denne uken hadde vært litt syk, og gjerne skulle sluppet unna det like før Norgescup på hjemmebane. Han synes derimot at arrangørklubben fikk til det de hadde ønsket under søndagens fellesstart, og at Blink var gode til å bytte på å støte, og fikk vist seg godt frem på hjemmebane.
I det søndagens avgjørende brudd på cirka 20 mann gikk, satt Løvdal og resten av Blink rytterne litt for langt bak, et brudd Løvdal gjerne kunne tenkt seg og vært en del av.

- Jeg så at det gikk, og da var det litt irriterende å se at det gikk, og man satt litt for langt bak, så det er noe vi må ta med oss videre at vi må være litt mer frempå når sånn type grupper går av gårde. Vi hadde noen ærlige forsøk på å kjøre oss opp, men det gikk dessverre ikke i dag, sa Vegard Løvdal.

Hør hele intervjuet med Vegard Løvdal nedenfor. Intervju med assisterende rittleder Rune Andreas Brodahl Kvam lengre ned i saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...