ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Inviterte til støttemarkering for Husbymarka Barnehage

Foto: Anette Fossmo

Torsdagskveld kunne alle som er imot nedleggelsen av Husbymarka Barnehage komme å vise sin støtte

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For andre gang foreslår rådmannen i Stjørdal kommune å legge ned Husbymarka Barnehage. Dette har brakt stort engasjement både hos ansatte og foreldre, men også resten av lokalsamfunnet. Men de som har tilknytting til barnehagen gir seg ikke så lett og har tenkt å kjempe for at barnehagen skal forbli. Torsdagskveld inviterte de inn til støttemarkering, der alle som ønsket å støtte Husbymarka barnehage var velkommen. Alle politiske partier var invitert, i tillegg hadde hele kommunestyret fått en personlig invitasjon med håndtrykket til barna i barnehagen, som ble levert til deres personlige adresse.

Saken fortsetter etter lydklippet

- Vi skal ha appeller og litt sang. Det kommer en lokal musiker som har med seg en gitarist, det blir også barnekor. Så skal vi servere suppe og kose oss. Vi har bestemt oss for å invitere folket hit, så de får føle på stemningen det er i Husbymarka Barnehage. Vi inviterer folk inn til hjerte vårt, smiler FAU-leder Adelia Grez.

Stort engasjement

Det er ikke første gang Husbymarka Barnehage får denne beskjeden, men det betyr ikke at det er enklere å få den for andre gang. Reaksjonene har vært mange, engasjementet stort og støtteerklæringer kommer fra alle kanter.

- Reaksjonen blant oss foreldre var for det første vantro, for vi var jo igjennom dette i fjor. Noe av det som er vanskelig er at vi får beskjed igjennom media. Kommunen sier ikke noe til oss på forhånd, vi må lese det i Stjørdals Blad eller Stjørdals Nytt. Og personalet er selvfølgelig skuffet. Folk som ikke er tilknyttet til barnehagen er også rystet, de skjønner ikke hva som foregår. Så vi har fått mange positive tilbakemeldinger på det vi gjør, vi har mange som støtter oss, forteller Grez.

- Noe som er positivt er at vi ser at det ikke bare er vi som er innom huset hver dag som er engasjert, det er over alt. Det er jo flere tilsvarende saker i kommunen og flere vet hva vi går igjennom. Så det har vært bra støtte altså, fortsetter hun.

Unikt miljø

Noe som gjør at Husbymarka Barnehage oppleves som så spesiell er hvordan barnehagen har vist omsorg både for barna, personalet og foreldrene. Avdelingene er kanskje små, men omsorgen og oppmerksomheten rettet mot barna er stor. At foreldrene har blitt så engasjer i nedleggelsen taler for at dette har noe for seg.

- Dette er jo en barnehage som har eksistert i mange år, som har hatt samme styrer frem til i fjor, da hun gikk av med pensjon. Hun har hatt en spesiell måte å ta vare på både ungene, personalet og foreldrene. Måten hun har drevet på gjenspeiler seg i hele barnehagen. Det er et unikt miljø, forklarer Grez.

- Det er en liten barnehage, det er tre små avdelinger. Det er en barnehage som ble bygget da ungene var i fokus og det at vi har personale som har vært med siden den tiden, er noe man merker. Det er veldig rolig, det er ikke noe stress og ungene får være unger. Det faktum at vi har tre avdelinger gjør at det er litt skjermet, det er ikke 30 unger på hver avdeling. Det er perfekt for barn som trenger litt ekstra, det har jeg selv opplevd med mine barn, da jeg har en sønn som er autist. Det var perfekt for han å være her, siden stressnivået er så lavt, legger hun til.

Politikerne må få opp øynene

Barnehagens plassering er egentlig optimal der den ligger blant et voksende boligfelt med flere småbarnsfamilier. I tillegg er det flott natur både innad i barnehagen, men der er også omgivelser i omegn som egner seg perfekt til uteaktiviteter.

Dere går nå inn i kamp nummer 2 for å redde barnehagen, er dere positive?

- Ja, vi har troen! Hvis bare politikerne får opp øynene for hvordan det egentlig er her og hva denne barnehagen representerer, så tror vi at de kanskje vil endre mening å finne en annen måte og spare de 780 000 i året som de mener de skal spare på nedleggelse. Vi har troen. Vi skal ha fakkeltog den 21. november og vi skal vises i bybildet helt frem til kommunestyremøte hvor det skal avgjøres den 19.desember, avslutter Adelia Grez.

Nøkkelord

ANNONSE