ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Inviterte til maritim dag på småbåthavna

Inviterte: Nestleder Erling Saksvik og resten av Stjørdal båtforening inviterte til maritim dag på havna i Stjørdal lørdag. Foto: Anette Fossmo

Det er en voksende interesse for sjøliv i Stjørdal, forteller arrangør Erling Saksvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En maritim dag er en fin måte å vise seg litt frem og fortelle om aktiviteter knyttet til havna, i følge nestleder i Stjørdal båtforening, Erling Saksvik.

– Vi ønsker jo å vise hva det er vi driver på med i havna, det er noe som foregår hele tiden, sier han

– Hvis noen i publikum er nysgjerrige på hva som skjer, får de muligheten til å finne ut mer på den dag som denne, ettersom mange aktører som driver med båt og sjøaktiviteter er samlet på et sted.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anette Fossmo

Voksene interesse

Erling forteller at i løpet av de siste årene har antallet båter ved havna fordoblet seg. Og det er mye som tyder på en voksende interesse for båt og sjøliv. Med seg på laget har Stjørdal båtforening seilere, tradisjonsbåtlaget, dykkerklubben, kajakklubben og røde kors. De som leier ut båter i Trondheimsfjorden er også representert.

– Det er et bra båtliv her, sier Erling.

– Ettersom vi har økt såpass mye kan det være at folk er interessert i å høre hva det er som skjer rundt havna.

Han får støtte av Ingvild Kjerkreit i Malvik og Stjørdal seilforening, som synes arrangementet er et veldig bra initiativ.

– Det er en fin mulighet for å få vist fram både oss selv og aktivitetene som foregår rundt havna, sier Kjerkreit. Hun forteller vidrere at seilforeningen har både små og store joller, ettersom de ønsker å inkludere alle aldre. På lørdag hadde de satt ut en liten jolle, slik at hvis noen hadde lyst til å prøve seg på jolleseiling hadde de mulighet til det.

Ruskevær

Både Saksvik og Kjerkreit er enige om at litt ruskete vær ikke satte en stopper for en flott dag.

– Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær, smiler Erling.

Nøkkelord

ANNONSE