Nea Radio

Aldri mer 22. juli:

Inviterer til skolekonkurranse

Konkurranse: Skoler inviteres til å bidra i en konkurranse der vinnerbidraget blir med i utstillingen som settes opp i forbindelse med markeringen av at det er 10 år siden angrepet. Foto: 22. julisenteret/illustrasjon

I år er det 10 år siden tragedien. I anledning markeringen inviterer 22. juli-senteret barn og ungdom til å delta i en konkurranse gjennom skolen sin.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

"Vi må aldri glemme", "Aldri mer 22. juli". I følge rådgiver og formidler ved 22. juli-senteret, Julie Ræstad Owe, er dette to setninger vi stadig gjentar når vi snakker om tragedien. Så når senteret nå lyser ut en konkurranse, er det disse to setningene produktene som skapes skal svare på.

– Det kan nærmest være hva som helst, sier Ræstad Owe. Hun nevner podcast, billedkunst, film og skriftlige arbeider som eksempler på hva man kan sende inn.

– Det viktigste er at man bidrar inn i samtalen omkring 22. juli. De to setningene må ikke miste betydning. Vi må fortsette å fylle dem med innhold.

Ikke alle husker

– I dag er det sånn at samfunnet vårt er delt i grupper. Godt voksne mennesker husker angrepet godt. De som er litt yngre husker noe, men føler ikke helt at de var en del av det som skjedde. De aller yngste har ikke egne minner om dette, forklarer Ræstad Owe.

– Men vi vet at mange har et stort engasjement og et ønske om å lære mer om terroren som rammet Norge for snart ti år siden. Det er det viktig å legge til rette for.

– Så nå håper vi flest mulig skoler velger å delta i konkurransen

Vinnerbidraget inkluderes i den fysiske og digitale utstillingen i anledning 10-årsmarkeringen for 22. juli 2011.

Fristen for å sende inn bidrag er 14. mai.

Saken fortsetter under lydfila:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...