Nea Radio

Inviterer til garasjeloppis i Storvika

Foto: Privat: Irina Guzman Hjertø

Søndag kan du sikre deg noe nytt og unikt hvis du tar turen til Storvika, da holdes det nemlig garasjeloppis der.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Garasjeloppis er noe som man ser nesten over alt i Sverige, men her i Norge er det ikke like utbredt. Det ønsker Irina Guzman Hjertø å gjøre noe med, derfor inviterer hun til en sosial dag med gjenbruk og salg i Storvika.

Saken fortsetter etter lydklippet

Foto: Privat

- Vi skal ha garasjeloppis. Noe jeg har vært på i mange år, spesielt i Sverige, og jeg synes det er morsomt og spennende. Derfor har jeg alltid tenkt at det hadde vært gøy å gjøre noe lignende på Stjørdal. Og siden vi har så stor parkeringsplass i Storvika så tenkte jeg, hvorfor ikke? Forteller Irina Guzman Hjertø.

- Bagasjeloppis går ut på at du fylle bilen full av ting du ikke lengre har behov for, det kan være klær, sko, interiør med mer. Så kan du også selvfølgelig ta med deg et bord eller et klesstativ som hjelpemiddel. Har man ikke bil kan man alltids bruke en trillebår, det skal jeg, ler Hjertø.

- Så kan du ta med ta med deg en stol for å sitte og gå litt rundt mellom de ulike selgerne, så det blir veldig sosialt. Faren er kanskje at man kjøper mer enn man selger, det gjør i alle fall jeg, legger hun til.

Går an å ta det som en familiedag

Søndagen arrangementet er lagt til viser en ordentlig godværsdag, opp til hele 30 grader. Men det ser ikke Hjertø negativt på, tvert i mot kunne ikke dagen blitt bedre.

- Det er jo helt fantastisk! Når jeg planla dette så kunne jeg jo ikke vite hvordan været ville bli denne helgen, det kan man jo aldri vite når man bor i Trøndelag. Jeg bare håpte at det ikke skulle regne. Overskyet er greit, så lenge det ikke regner. Også ser jeg jo at det bare blir meldt finere og finere vær, og det er jo bare helt fantastisk. Da går det jo an å ta det hele som en familiedag, mannfolkene kan ta med seg barna ned til stranden, så kan mor gå rundt å kose seg med å se på ting og tang, sier Hjertø.

- Også er det sikkert mange som ikke aner hva det kommer til å dumpe borti. Jeg tenker det kan være gøy for de som kommer kjørende å bli overasket med at det er garasjeloppis. Jeg elsker jo slike ting, så jeg håper jo også at de tenker det er artig og at det er noe litt annet som skjer, føyer hun til.

Vil skape litt liv og røre

At det er mulighet for å finne noen skjulte skatter på slike arrangementer er helt klart, men for Hjertø er det minst like viktig å prøve å skape noe hyggelig som folk har glede av. Hun mener man må benytte seg av tilbudene byen vi bor har å by på og ønsker å bidra til å skape litt liv og røre.

- Jeg tenker jo at dette også er bærekraftig. Også like jeg ting som ikke alle har. I tillegg så synes jeg møbler som ble laget tidligere har en mye bedre kvalitet, også er det jo fint hvis noen er ferdig med noe, så kan noen andre ta over denne gjenstanden og pleie den, sier hun.

- Det handler litt om hva folk tar med seg, jeg skal selv lete etter skjulte skatter i boden min. Jeg vet jo at jeg har masse esker med ting jeg har kjøpt på loppis i Sverige som jeg ikke lenger har bruk for, men som er veldig unikt. Og det er jo ikke bare jeg som har det sånn, mange har det. Det er litt gøy faktisk, fordi mange som skal delta har sendt meg bilder av ting de skal selge. Ei hadde funnet en asjett med Storvika-motiv og en annen hadde funnet noen fine krystallglass. Det er en ting at dette er bærekraftig og trendy, men det er noe med dette å kunne skape et sosialt arrangement. Det er overraskende mange som har vist interesse, nesten så mye at jeg fryktet det ikke ville bli plass. Men det går bra altså, det er jo bare gøy, smiler Hjertø.

Frister allerede med gjenntagelse

Blir dette en suksess og folk viser nok interesse frister det med en gjentagelse.

- Det er jo så mange som har meldt sin interesse at jeg tenker at dette er noe som vi kunne ha gjort oftere. Kanskje til og med arrangere flere loppiser før sommeren og høsten er over. Det frister med gjentagelse allerede, og viser det seg at det bli populært og at de som selger varer er fornøyde, så håper jeg at vi kan gjøre noe lignende flere ganger.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...