Nea Radio

Interpellasjon fra Gjelsvik

Kan Røros bli en nasjonal skidestinasjon?

Venstres kommunestyrerepresentant Per Arne Gjelsvik ber ordføreren redgjøre for om kommunen vil satse på skiturisme.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros Venstre mener det er plass til mange flere i skiløypene i Røros og økt skiturisme.

Kommunestyrerepresentant Per Arne Gjelsvik har sendt inn en interpellasjon til kommunestyremøtet 11. februar der han spør om ordfører Isak Veierud Busch vil ta initiativ overfor Røros løypeforening og lokalt næringsliv i denne saken.

Her er interpellasjonen:

Det er viktig at Røros utvikler seg videre. Vi er kjent som norsk verdensarvsted og vi har ledet an i den norske utviklinga av lokalmat.

Samtidig har Røros kommune gjort tydelige valg i forhold til grønn omstilling: Det er laget klimabudsjett og det arbeides med at kommunen vår skal bli den første kommunen som oppfyller kriteriene som «miljøfyrtårn».

Denne statusen har allerede en rekke ledende bedrifter i vår kommune oppnådd. Vi er i dag i den heldige situasjon at vi knapt har forurensende industri og det er lett å komme til Røros med både bil, tog og fly. Undersøkelser viser at de som kommer hit ønsker naturopplevelser.

Hvordan kan næringslivet i kommunen vår utvikle seg videre i grønn retning og rendyrke profilen som en framtidsretta miljøkommune?
Røros Venstre mener vi nå har store muligheter som vi må gripe tak i og systematisere.

Utvikling i klima har gjort vintrene på Østlandet, rundt Trondheimsfjorden og på Møre snøfattige og til dels snøfrie. Det er uttrykt et stort savn i disse områdene for skiopplevelser, skilek og skiturer. Samtidig har våre vintre blitt mindre kalde, vi har rikelig med snø og vi er ikke lenger tvunget til inneliv pga. kulda.

Snøen vår er produsert miljøvennlig fra oven og ikke fra snøkanoner. Vi har skisesong fra november og ut april. Vi kan tilby en etterspurt, sunn aktivitet til alle aldersgrupper.

Røros løypeforening har et godt løypetilbud og de 2 siste årene er kvaliteten ytterligere hevet etter at Ren Røros har bidratt økonomisk slik at det nå kan kjøres 2 løypemaskiner samtidig.

I tillegg kjøres det løyper i Brekken/Vauldalen og i Galåen. Vi kan tilby skiturer i ren natur med minimal støy kombinert med utsikt og naturopplevelser. Midt i sentrum er Åsgjerdet et eldorado for barn.

Kanskje kan det arrangeres historiske og litterære skiturer? Rene treningsturer er alternativet for de som prioriterer bedret kondisjon. Spreke og økonomisk godt skodde pensjonister er i dag er ei av flere målgrupper.

Sportsbutikkene våre selger alt nødvendig utstyr. Skituristene må få tilbud om velsmakende lokalmat på restauranter og hoteller etter avsluttet aktivitet.

Røros Venstre mener det er plass til mange flere i de flotte løypene våre, og vi tror Røros har et betydelige potensiale for økt skiturisme. Dyktige folk i reiselivsbransjen kan sikkert markedsføre «pakker» som tilpasses behovene, som sikrer fornuftige inntekter og som utvikler løypetilbudet ytterligere.

Vi tror det er marked for en «annerledes» skidestinasjon som dyrker bortoverski, lokalmat, kultur og miljø og som passer helt og fullt inn i visjonen «helsebyen på fjellet».

Nettdomene «Norsk skitursenter» er fortsatt ledig...

Vil ordfører Isak Busch ta initiativ overfor Røros løypeforening og lokalt næringsliv i denne saken?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...