Nea Radio

Innviet vipperyper

Vipperyper: De nye barnelekene utenfor Ålentorget er inspirert av fjellrypa i Holtålens kommunevåpen. Fra venstre: Ordfører Arve Hitterdal, Viviann Sollie (Kaffekråa/Ålentorget), Magnus Jensås (Bergstaden Bygg), Gerd Jensås (Ålen sanitetsforening), Unni Kirkhus (Ålen sanitetsforening) og David Engan (Bygdapreg). Foto: Marius Haugan Lillegjære

Det var godt voksne mennesker som fant frem igjen barna i seg da nye lekeapparater inspirert av kommunevåpenet til Holtålen ble innviet i Ålen sentrum mandag ettermiddag. En ektefølt dugnadsånd står bak det som har til hensikt å være bare det første av flere prosjekter for å gjøre bygdas sentrum mer attraktivt som oppholdssted.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Bakgrunnen er jo det at det gjennom mange år har vært etterlengtet med lekemuligheter til unger i Ålen sentrum. Og det kom på banen igjen i et møte vi hadde med aktørene i Ålentorget i vår, og da fant vi ut at vi skal prøve å få til det, forteller ordfører Arve Hitterdal i Holtålen kommune.

Som med alt her i livet så var den store utfordringen å få finansieringen på plass. Ordføreren forteller at hverken næringsliv eller frivilligheten var vonde å be. Vipperypene, som de kalles, er resultatet av et vaskeekte spleiselag.

Sparebank 1 SMN, Bygdapreg, Ålen sanitetsforening, Ålen arrangement, Coop Marked og Byggmix stilte alle opp med økonomiske bidrag, i tillegg til midler fra en veldedighetskonsert som ble arrangert i Ålen kirke i etterkant av flommen i 2011. Bergstaden Bygg og Ole P. Bakken SA stilte med materialer, og Gaula tradisjonsmøbler sto bak selve produksjonen av rypene.

– Midt i blinken

David Engan fra Bygdapreg forteller at dette prosjektet er av nøyaktig den typen foreningen er interessert i å støtte.

– Da ordfører Arve ringte og spurte om vi kunne være med på dette, så var det midt i blinken for oss. Vi sa ja umiddelbart, sier Engan.

Viviann Sollie, daglig leder i Kaffekråa med tilholdssted i Ålentorget, mener at det er et løft å tilrettelegge for et mer barnevennlig sentrum.

– Det tror jeg har veldig mye å si. Vi som har drevet næring her i alle år har savnet en lekeplass for unger. Nå har vi endelig fått kommet i gang med det. Og vi har fått veldig mye skryt for de områdene vi har begynt å opparbeide, så dette tror jeg blir kjempebra.

Hør hele intervjuet med Arve Hitterdal, Viviann Sollie og David Engan her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...