ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Politiet i Trøndelag:

Innfrir kravene til responstid

Raskere enn kravet: Politiet i Trøndelag greide i fjor å innfri kravene de har til når de skal være på plass ved en hendelse. Foto: Politiet

Politiet i Trøndelag greide i fjor å innfri kravene de har til når de skal være på plass ved en hendelse. Dermed er politidistriktet er ett av tre distrikt som innfrir kravene til responstid i alle tettstedskategorier i 2020, viser måling av registrerte hasteoppdrag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2021 kl 11:31

ANNONSE
Annonse

Responstid er tiden det tar fra politiets operasjonssentral mottar melding om en hendelse, til politiet er fremme på stedet. Det stilles kun krav til responstid for hasteoppdrag hvor det vurderes påkrevd med umiddelbar respons fra politiet. Kravene sier hvilken responstid politiet skal holde seg under i 80 prosent av hasteoppdragene. Trøndelag er ett av tre politidistrikt som innfrir kravene i alle tettstedskategoriene i 2020.

– Det er positivt at vi innfrir kravene til responstid. En av våre viktigste oppgaver er at våre innbyggere får hjelp av politiet når de trenger det som mest. Det har mye å si for trygghetsfølelsen og for tilliten til politiet, sier Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt.

Ett minutt raskere enn kravet

Politimesteren erkjenner at politiet likevel jobber for å forbedre både responstid og beredskap.

– Selv om vi har oppnådd kravene til responstid, jobber vi hver dag med å opprettholde og forbedre responstiden og vår beredskap, sier Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt.

Politidistriktene er ulike både når det gjelder geografi og befolkningstetthet. Det stilles derfor ulike krav til responstid i de tre tettstedskategoriene, og ulike krav for ulike distrikt.

I tettsteder med over 20 000 innbyggere er kravet at responstiden skal være 12 minutter eller bedre i 80 prosent av hasteoppdragene. For politiet i Trøndelag ble resultatet på 11 minutter. Også i tettsteder med mellom 2000 og 19 999 innbyggere var det trønderske politiet ett minutt kjappere en kravet på 20 minutter.

Nøkkelord

ANNONSE