Nea Radio

Politiet i Trøndelag:

Innfrir kravene til responstid

Raskere enn kravet: Politiet i Trøndelag greide i fjor å innfri kravene de har til når de skal være på plass ved en hendelse. Foto: Politiet

Politiet i Trøndelag greide i fjor å innfri kravene de har til når de skal være på plass ved en hendelse. Dermed er politidistriktet er ett av tre distrikt som innfrir kravene til responstid i alle tettstedskategorier i 2020, viser måling av registrerte hasteoppdrag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2021 kl 11:31

Responstid er tiden det tar fra politiets operasjonssentral mottar melding om en hendelse, til politiet er fremme på stedet. Det stilles kun krav til responstid for hasteoppdrag hvor det vurderes påkrevd med umiddelbar respons fra politiet. Kravene sier hvilken responstid politiet skal holde seg under i 80 prosent av hasteoppdragene. Trøndelag er ett av tre politidistrikt som innfrir kravene i alle tettstedskategoriene i 2020.

– Det er positivt at vi innfrir kravene til responstid. En av våre viktigste oppgaver er at våre innbyggere får hjelp av politiet når de trenger det som mest. Det har mye å si for trygghetsfølelsen og for tilliten til politiet, sier Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt.

Ett minutt raskere enn kravet

Politimesteren erkjenner at politiet likevel jobber for å forbedre både responstid og beredskap.

– Selv om vi har oppnådd kravene til responstid, jobber vi hver dag med å opprettholde og forbedre responstiden og vår beredskap, sier Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt.

Politidistriktene er ulike både når det gjelder geografi og befolkningstetthet. Det stilles derfor ulike krav til responstid i de tre tettstedskategoriene, og ulike krav for ulike distrikt.

I tettsteder med over 20 000 innbyggere er kravet at responstiden skal være 12 minutter eller bedre i 80 prosent av hasteoppdragene. For politiet i Trøndelag ble resultatet på 11 minutter. Også i tettsteder med mellom 2000 og 19 999 innbyggere var det trønderske politiet ett minutt kjappere en kravet på 20 minutter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...