ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Holtålen:

Innbyggerne inviteres til en spørreundersøkelse

Arve Hitterdal Foto: Per Magne Moan

Sammen med Distriktssenteret har kommunen laget en spørreundersøkelse om livet og fremtiden i Holtålen. Nå vil de ha svar fra innbyggere og alle som vurderer å flytte til til kommunen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Innbyggerne i Holtålen inviteres nå sammen med utflyttere og alle som kanskje vurderer å flytte til regionen, om å delta i en spørreundersøkelse initiert av kommunen.

Svarene som kommer inn skal brukes av Holtålen kommune i planlegging, og av Distriktssenteret for å få kunnskap om Distrikts-Norge.

Distriktskommune 3.0

Distriktssenteret er et faglig uavhengig forvaltningsorgan tilknyttet Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og arbeider hovedsakelig med å hente inn, systematisere og formidle kunnskap og erfaringer om lokale utviklingstiltak.

Senteret har startet et prosjekt som skal bidra til sterkere kobling mellom planarbeid og utviklingsarbeid, der Holtålen, Tydal og Rørvik deltar av trønderske kommuner.

Det 4-årige utviklingsprosjekt er et samarbeid med til sammen seks kommuner, Trøndelag og Nordland fylkeskommuner.

Ruralis og Nordlandsforskning skal bidra med forskning og det er kommuner med færre enn 2500 innbyggere som ble invitert til å delta i prosjektet.

Prosjektet skal se på sammenhengen mellom samskaping, planprosesser og utviklingsarbeid i kommunene, og det skal også bidra til at Distriktssenteret og fylkeskommunene styrker sine metoder for å veilede kommuner med særlige distriktsutfordringer.

Fremtiden

Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, sier dette også er en del av arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel.

– Sammen med distriktssenteret har vi laget en spørreundersøkelse om livet og fremtiden i Holtålen, der vi ønsker å få en del svar av innbyggerne, sier han og mener det er særlig det som går på bosetting og tilflytting som er interessant.

– Vi må ha stemmene til de som fortsatt skal bo og leve her og forhåpentligvis også stemmene til de som vil flytte hit, sier ordføreren.

Spørreundersøkelsen foregår online og starter førstkommende fredag. Den blir liggende ute i tre uker og for å delta kan man scanne inn en qr-code som vil bli gjort offentlig flere steder - blant annet i lokalmedia.

Hør intervju med ordfører Hitterdal her:

Nøkkelord

ANNONSE