Annonse
Nea Radio

Ingvild Kjerkol hardt ut mot valgkomiteens leder Arild Grande

INGVILD KJERKOL Foto: Andreas Reitan

Ingvild Kjerkol ble regnet som favoritt til ledervervet i Trøndelag Ap. Nå raser hun mot valgkomiteens leder Arild Grande.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2020 kl 11:35

Annonse

Flere medier meldte fredag at Arild Grande skal ha mottatt informasjon om at det kunne komme et varsel mot Kjerkol, hvis valgkomiteen innstilte henne som ny leder.

Det får Ingvild Kjerkol, som ble regnet som favoritt til å bli ny fylkesleder etter at Trond Giske var ute av dansen, til å reagere.

– Lederen i valgkomiteen har brutt alt det vi har av rutiner for både valgprosesser og varslingsrutiner. Det må det tas et oppgjør med. Det vil ikke være å starte en ny kultur å fortsette det løpet Arild Grande har kjørt den siste uka, sier hun til NRK under fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti.

Ifølge flere medier skal Grande ha truet med å trekke seg dersom det ikke ble en enstemmig innstilling. Det endte med at hele valgkomiteen stilte seg bak Marit Bjerkås som ny leder.

– Jeg tar varsling veldig alvorlig. Men rykter og tjuvtriks kan jeg ikke akseptere som mangeårige leder i Arbeiderpartiet. Dette er det groveste jeg har vært med på, sier Kjerkol

Kjerkol sier til Adresseavisen at hun var i kontakt med Grande fredag.

– Jeg er rystet over det mediene rapporterer fra arbeidet i valgkomiteen. Jeg ble også rystet da lederen i valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti ringte meg i går og forklarte hva han hadde gjort i valgkomiteen og viste meg en tekstmelding som på ingen måte er oppsiktsvekkende eller et varsel, sier Kjerkol.

Grande har ennå ikke kommentert Kjerkols utspill, men sier han vil komme med sine synspunkter etter at han har lest artiklene der Kjerkol er intervjuet.

Nøkkelord