ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Berge ferdig som landslagssjef:

- Ingenting er klart ennå

Håndballhistorie: Søndag kunne Jostein Sivertsen presentere prosjektet som markerer starten på ny trøndersk og norsk håndballhistorie. Sivertsen bekreftet samtidig kontakt med landslagstreneren. Foto: Henrik Einangshaug

Christian Berge er ferdig som landslagssjef for herrelandslaget i håndball, det bekrefter håndballforbundet torsdag. Trønderen linkes igjen til en trenerjobb i Kolstad.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den 31. oktober i fjor presenterte Kolstad håndball sitt prestisjeprosjekt, hvor de skulle skape ny trøndersk og norsk håndballhistorie. Allerede den gang ble det spekulert i hvor vidt landslagstrener for håndballgutta, Christian Berge fra Trondheim, ville bli presentert som ny Kolstad-trener. Det skjedde derimot ikke, men daglig leder i Kolstad håndball, Jostein Sivertsen, kunne allerede da bekrefte kontakt med Berge.

- Trenerne er her allerede. Stian Gomo, Erlend Sagosen og Ole Martin Viken som fysisk trener da. De er kjempe dyktige, og det har hele tiden vært planen at dem skulle være trenere i fremtiden. Når vi har snakket med Christian, har det vært i en litt mindre rolle hvor han skal bidra som en ressurs, det har aldri vært snakk om at han skal være hovedtrener.

Les også: Bekrefter kontakt med landslagstreneren.

- Ingenting er klart ennå

Torsdag bekrefter håndballforbundet at Christian Berge gir seg som landslagssjef. Berge tok over som landslagssjef i 2014, og har ført landslaget opp i verdenseliten, og kan vise til to sølv i VM i henholdsvis 2017 og 2019.

Berge begrunner sin begrunnelse med at han ønsker å bli klubbtrener igjen.

- Savnet etter å stå på gulvet med laget mitt hver eneste dag, er stort. Følelsen har vokst seg større og større den siste tiden, og jeg mener at jeg trenger et daglig virke for å bli mest mulig skjerpet i jobben min. Derfor har jeg nå informert NHF om at tida er inne for min del til å bli klubbtrener igjen, sier Berge i pressemeldingen til håndballforbundet.

Sivertsen bekreftet senest for snaue to uker siden, at de ønsket Berge til klubben. Videre sa Sivertsen at den tidligere landslagssjefen har en god relasjon til dagens trenerteam, og at de også ønsker Berge til klubben. Sivertsen sier torsdag at de ikke har kommet til enighet med Berge på nåværende tidspunkt.

- Ingenting er klart ennå, skriver Sivertsen til Nea Radio.

ANNONSE