Nea Radio

Stjørdal SV:

– Ingen vindturbiner ved Vennafjellet!

Morten Harper er kommunestyrerepresentant for Stjørdal SV. Foto: Anette Fossmo

Det svenske selskapet Arise AB vil bygge omkring 30 vindturbiner ved Vennafjellet, mellom Elvran og Mostadmarka. Dette vil Stjørdal SV jobbe for at ikke skal skje.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Utbyggingen er planlagt i Leksdal statsallmenning, heter det i debattinnlegget. Stjørdal SV mener kommunen allerede nå skal gi utbygger klar beskjed om at dette vil være et uholdbart naturinngrep og at planene må skrinlegges.

Ved Vennafjellet er det store verdifulle natur- og friluftsområder. Vi har sett andre steder i Trøndelag hvor voldsomme inngrep utbyggingen av vindkraft på land fører til. Det er ikke bare selve vindturbinene, men
også mye veier og annen infrastruktur. Det som før var naturområde, blir mer av et industriområde.

Det svenske forslaget er omfattende og inngripende. En slik utbygging vil endre utmarka fullstendig. Det går på bekostning av naturmangfold, beitenæringer, jakt, fiske og annet friluftsliv. I Leksdal allmenning har vi Nævra naturreservat, og flere områder er vurdert for vern på grunn av forekomst av rødlistearter tilknyttet gammelskog.

Naturen vår er under et sterkt nedbyggingspress. Arter forsvinner, og vi har en naturmangfoldkrise. Erfaring viser at rovfugl er spesielt utsatt for å bli drept av turbinene. Helheten i landskapet er dessuten en viktig del av naturmangfold slik det er definert i naturmangfoldloven.

Vi trenger mer fornybar energi for å redusere klimautslippene, men klimakrisen kan ikke løses ved å ødelegge naturen vår. Klimakrisen krever at det satses på energieffektivisering, modernisering av eksisterende vannkraftverk, solenergi og havvind – ikke vindkraft i verdifull natur. Her på Stjørdal arbeider SV for eksempel for solceller på rådhustaket og andre kommunale bygg, som gir fornybar kraft uten naturinngrep, og en skikkelig satsing på sykkelveier og lokalbussen slik at vi kan redusere bruken av privatbil.

Stjørdal SV sier nei til den foreslåtte utbyggingen av vindturbiner i Stjørdal.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...