Nea Radio

Ingen trønderkommuner på ROBEK-listen

Fylkesmann Frank Jensen er godt fornøyd med at ingen av trøndelagskommunene er på ROBEK-lista

Den siste kommunen i Trøndelag er nå meldt ut av ROBEK-listen. Bjugn er den siste av trønderkommunene som trer ut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

De siste årene har flere trønderske kommuner som stått på den såkalte ROBEK-listen som følge av økonomisk ubalanse. Kommuner på ROBEK får spesiell oppfølging ved at fylkesmannen bl.a. godkjenner låneopptak og undersøker lovligheten av kommunens budsjettvedtak. I tillegg til Bjugn har Leksvik, Røros, Roan og Holtålen kommuner gått ut av listen de siste to årene. Dette liker fylkesmann Frank Jenssen godt.

- Det er bra at den siste kommunen i Trøndelag er ute av ROBEK, sier fylkesmann Frank Jenssen. - At alle trønderkommuner har balanse i økonomien vitner om god økonomistyring, noe som er viktig for at kommunen kan levere gode tjenester til innbyggerne, sier fylkesmannen. Han mener det er viktig at fokuset på økonomistyring opprettholdes i alle kommuner også i fortsettelsen.

Bjugn siste kommune ut

Bjugn kommune er sistemann ut av ROBEK, og dermed har ikke Trøndelag noen kommuner på listen lenger. Kommunen har vært gjennom en krevende og omfattende økonomisk snuoperasjon hvor det er blitt iverksatt flere omfattende tiltak for å bedre den økonomiske situasjonen. Et godt regnskapsresultat i 2017 gjør at Bjugn har betalt ned merforbruket raskere enn nedbetalingsplan, og hele merforbruket er nå dekt inn.

- Bjugn kommune har jobbet godt for å få kontroll på økonomien, og den samme jobben ser vi er gjort i de andre kommunene. Uten at både ansatte, administrativ og politisk ledelse har stått sammen hadde ikke det vært mulig, sier Jenssen.

Hva er ROBEK?

ROBEK-listen (Register om betinget godkjenning og kontroll) er Kommunal– og moderniseringsdepartementet sin liste over kommuner som har langsiktige økonomiske utfordringer. Kommunene som befinner seg på listen har store økonomiske underskudd, eller kommunens budsjett og økonomiplan viser at kommunen vil gå med underskudd i årene framover.

Fylkesmannen har ansvar for å følge opp kommuner som befinner seg på ROBEK-listen. Dette skjer blant annet gjennom lovlighetskontroll av budsjett, samt at fylkesmannen må godkjenne låneopptak og langsiktige leieavtaler som kan påføre kommunen langsiktige utgifter.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...