Nea Radio

Ingen rypejakt

UTEN HAGLE: Årets høsttur må skje uten hagle i Roltdalen. Fint plassert i lia over Prestøyan i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark ligger Prestøyhytta. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

- Det er ikke forsvarlig å åpne for jakt på lirype, fjellrype og skogsfugl i Roltdalen og Nålbogen statsallmenning i høst, mener Selbu fjellstyre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Resultatene fra rypetakseringa i 2019 viser at det er en kraftig nedgang i kyllingproduksjonen i Roltdalen og Nålbogen statsallmenning.

- Ut fra dette og Selbu fjellstyres mål om å forvalte rypebestanden på en bærekraftig måte finner en det ikke forsvarlig å åpne for jakt på lirype, fjellrype og skogsfugl i Roltdalen og Nålbogen statsallmenning i 2019, heter det i et enstemmig vedtak fra Selbu fjellstyre.

Fare for stamfuglen

Vedtaket ble fattet med grunnlag i de tallene som foreligger etter at lirypetakseinga er gjennomført. Tallene for 2019 kan sammenlignes med tallene fra 2015, men er litt svakere. Det ble heller ikke åpnet for jakt i 2015.

- Kyllingproduksjonen ligger på 2,5 i 2019, mens en de to forgående år har hatt en kyllingprodukjon på 6-7 på våre jaktfelt.
Det er altså ikke noe å høste av om det ikke skal gå utover stamfuglen.
Selbu fjellstyre har som mål å opprettholde en levedyktig rypebestand i sine jaktfelt. En er avhengig av å ha nok stamfugl også i årene fremover og ønsker ikke å beskatte denne med jakt i 2019. Det å stenge for jakt i år ser en på som en investering for årene fremover, heter det i ei pressemelding fra Selbu fjellstyre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...