Annonse
Nea Radio

Lavt smittetrykk og høy vaksinasjonsgrad i Stjørdal:

Ikke behov for lokale tiltak

Personlig ansvar: Det innføres ikke nye tiltak i Stjørdal per nå, men kommunedirektør Tor Jakob Reitan, oppfordrer alle til å ta personlig ansvar. Foto: Anne Gundersen

Stjørdal kommune følger smittetallene nøye, men situasjonen er under kontroll og det innføres ingen nye tiltak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Det er ikke behov for lokale tiltak på Stjørdal fordi smittetallene er lave og vi har ingen alvorlig syke. Det er derfor heller ikke betenkelig å delta på arrangement, men arrangører og publikum bes om å ta sine forhåndsregler, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding.

– Vi følger nøye med på smittesituasjonen i Trondheim og Malvik, men det er gode grunner til at vi ikke trenger å innføre lokale begrensninger på Stjørdal på nåværende tidspunkt. Årsaken til det er at vi har et svært lavt smittetrykk og et betryggende sykdomsbilde. De fleste som har covid merker det nesten ikke, og vi har ingen som er innlagt på sykehus som følge av smitten. Det er for tiden heller ikke meldt om pasienter med covid som har et særlig hardere sykdomforløp enn en vanlig influensa.

Lojalitet og høy vaksinasjonsgrad holder smitten nede på Stjørdal

Jeg kan i to hovedpunkter oppsummere det vi tror er årsaken til det lave smittetrykket:

1) Stjørdalingene har gjennom pandemien vist stor lojalitet til nasjonale og lokale tiltak.

2) Stjørdal har en høy vaksinasjonsgrad - ferske tall fra i dag viser dette i detalj:

• 92,4 % over 18 år har fått 1.dose

• 89,4 % over 18 år har fått 2.dose

• 97 % i alderen 16-17 år har fått 1.dose, og vil få 2.dose i ukene 49-51

• 84,7 % i alderen 12-15 år har fått 1. dose, og skal foreløpig ikke ha 2.dose. I denne gruppen finner vi også de som ikke har fylt 12 år ennå, og som vaksineres suksessivt når de er gamle nok.

– Tusen takk til dere som tar vaksine, og spesielt takk til ungdommen som har imponert oss litt ekstra for det ansvaret de har tatt og tar, sier Reitan.

– Vi ser at trafikk på tvers av kommunene, for eksempel på grunn av pendling, ikke har spredt smitte vesentlig. Vi tror det kommer av høy vaksinasjonsgrad – noe som virker svært dempende. Vi minner allikevel om at munnbind anbefales på kollektivtransport til og fra Trondheim.

Hva med neste ukes fellesarrangement «Endelig - Jul i Stjørdal» ?

– Vi ønsker velkommen til folkefesten som blant annet inneholder et flott julemarked på Torget, storstilt julegrantenning og kanskje verdens lengste nissetog! Situasjonen følges med argusøyne dag for dag, og vi vil sette inn tiltak dersom det skulle bli behov., fortsetter kommunedirektøren.

– Vi ber om at alle som deltar på omtalte arrangement og andre tilstelninger tar personlig ansvar slik myndighetene forventer av oss.

Det betyr i korte trekk:

• Hold deg hjemme hvis du er forkjølet eller syk.

• Hold hendene rene.

• Unngå håndtrykk og klemming.

• Ta vaksine!

Arrangører bes bidra til økt trygghet ved å:

• legge til rette slik at man unngår trengsel, spesielt innendørs

• gjøre håndsprit lett tilgjengelig for besøkende og ansatte

– Jeg vil ønske velkommen til «Endelig – Jul i Stjørdal», og håper alle arrangører og næringsliv for øvrig får en innbringende og fin førjulstid med mange gode opplevelser !

Annonse