Annonse
Nea Radio

Ingen kjent smitte på Røros

Julemarked Foto: Arkivfoto

En besøkende som var på Røros i helga har i dag testet positivt på covid-19.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Personen er nå i Oslo, og smittesporing gjøres av Oslo kommune i henhold til rutinene for smittesporing, og i dialog med FHI.

– Den smittede har ikke hatt noen nærkontakter i Røros. Det er per i dag ingen kjent smitte i Røros. Det melder Røros kommune i en pressemelding.

Smittesporingssystemene benyttes, og personer som har oppholdt seg på steder der den smittede har vært, blir nå kontaktet.

– Vi tar noen ekstra forholdsregler på Røros, og tester ansatte som har vært på jobb der den smittede har vært, skriver kommunen.

Julebyen Røros får besøk før jul

Røros er et kjent og populært reisemål før jul, og mange legger turen hit – også utenom julemarkedet. Derfor har overnattingsbedrifter, serveringssteder, handelsstand og Visit Røros jobbet for å legge til rette for “Jul på Røros”, i tett samarbeid med kommunen.

– “Jul på Røros” er et godt tiltak for å håndtere en situasjon med tilreisende som vi vet vil komme hit uansett. Kriseledelsen synes det er gjort et veldig godt arbeid, og vi har en løpende dialog med Visit Røros. Dette forarbeidet gjør at vi er tryggere nå, enn om vi ikke hadde gjort noe, heter det i pressemeldingen.

Annonse