Nea Radio

Ingen er sure i Kajakk

Idyll: Det skal godt gjøres å ikke nyte en kajakktur, i følge medlemmene i Stjørdal Kajakklubb. Foto: Stjørdal Kajakklubb

Kajakk er en sosial og gøyal aktivitet, men sikkerheten må respekteres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stjørdal Kajakklubb holder til ved småbåthavna og arrangerer ofte klubbturer for medlemmene sine, som strekker seg i alder fra 10 til 80 år. Siste lørdag i august padler de fra Stjørdal til Tronheim, men for å delta på denne reisen kreves det et grunnkurs i havkajakk, noe som klubben stiller som minstekrav for å kunne sette kajakken på sjøen.

– Et grunnkurs i havkajakk er livsviktig og nødvending, forklarer leder i kajakklubben, Lena Nordstrøm.

– Der lærer man å redde både seg selv og de andre hvis de skulle falle ut i vannet. Det er for egen sikkerhet og sikkerheten til de som skal være med deg på tur.

Som medlem låner man utstyr gratis og når klubben arrangerer turer er det fritt frem for alle som vil å henge seg med. Eneste forutsettingen er at de som deltar har dette grunnkurset, nettopp fordi sikkerhet er så viktig.

Saken fortsetter etter lydklippet

Foto: Privat

Man skal ha respekt for sporten

Hvis noen skulle synes det ser spennende ut med kajakk, er grunnkurset et fint sted å begynne for å se om det kan være en sport som passer.

– Kajakklubben er åpen for alle så det er bare å hive seg med på første grunnkurs, smiler Nordstrøm.

– Der kan man lære seg å håndtere kajakken å finne ut om det virkelig har noe for seg. Etter det er det bare å bli med på turene vi arrangerer, vi tar gjerne imot nye, så det er ikke noe problem. Hun legger til at det er en sport man kan drive med sommer som vinter, men at riktige klær er viktige uansett. På vinteren er tørrdrakt et must.

– På sommeren er det ikke like farlig, men selv om det er 20 grader i vannet blir det fort nok kaldt da også, om man faller uti.

Havkajakk er en ekstremsport, og Nordstrøm understreker at man helst bør dra sammen med flere og unngå turer på sjøen alene.

– Man skal ha respekt for det man holder på med. Vi ser jo at det er mange som er ute å padler og vi har mange i klubben som er aktive. I tillegg har vi padletrim som er veldig gøy, hvor vi padler ut til trimposter å samler poeng. Men vi anbefaler ikke at noen drar på slike ting alene, trygghet er ekstremt viktig. Og om man først drar alene begynner man ikke å krysse fjorder, da holder man seg ved land.

Ingen er sure i kajakk

Kajakklubben er en omgjengelig og sosial gjeng, som triver godt med både å padle og selskapet de padler sammen med.

– Vi koser oss veldig, smiler Nordstrøm.

– Jeg må si som han som holder kurset, Stein Larsen. Han sier han har enda til gode å se noen som er sure i kajakk. Og det tror jeg stemmer, jeg tror ikke det er noen sure folk i kajakk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...